Prijazno vas vabimo na odprtje razstave 31 let s(r)amote v razstavnem prostoru Skladišče Libertas v Kopru.

Na otvoritvi bodo poleg avtorja portretov Boruta Krajnca spregovorili nekateri izmed portretirancev – Irfan Beširević, Zvonko Bago, Slavica Đuričić, Budimir Vuković in Ratko Stojiljković – in pojasnili, kako je izbris posegel v njihova življenja in kakšne so posledice izbrisa zanje in za njihove družine še danes.

Otvoritev razstave bo ob 20. uri, sicer pa bo na ogled do 13. septembra od torka do sobote med 18. in 21. uro in po dogovoru. Skladišče Libertas je na naslovu Prekat 2, Kopališko nabrežje b.š., Koper.

 

Festival Grounded

Toplo vabljeni pa tudi na festival kritične misli, aktivizma in elektronske glasbe Grounded v organizaciji Zavoda za kulturo raznolikosti Open. Tema festivala je letos mir.

Pogovorni del festivala se začne ta četrtek ob 17.30 na Muzejski ploščadi Metelkova in konča v soboto zvečer v Atriju mestne hiše. Več informacij o programu boste našli tukaj. Vstop na vse dogodke je brezplačen.

Izpostavljamo zgolj nekaj dogodkov, celotni program in sodelujoče pa si oglejte tukaj.

četrtek, 24. 8., sta na sporedu dva pogovora: o miru iz postjugoslovanske perspektive in o miru in moči spomina. Sodelovali_e bodo dr. Sladjana Lazić, dr. Emina Bužinkić, Ksenija Horvat, dr. Vasilka Sancin, dr. Marta Verginella in Janez Lombergar.

petek, 25. 8., dopoldne bo v Pritličju pogovor z mlado ukrajinsko glasbenico Human Margareeto, popoldne pa bo program spet na Muzejski ploščadi in bo zajel predavanje dr. Janeza Weissa o zgodovinskem pregledu mirovnih sporazumov od 15. do 21. stoletja, pogovor z novinarkama Aido Čerkez ter Barbaro Šurk ter pogovor o vplivu klimatskih sprememb in pomenu vode za grajanje miru z dr. Lučko Kajfež Bogataj in Tanjo Miškovo; vodila ga bo Monika Weiss.

soboto, 26. 8., bo potekal pogovor z dr. Darjo Zaviršek in dr. Olho Shved o solidarnostnih mrežah profesoric socialnega dela, sledi Ljubljanska feministična tura Jasmine Jerant in pogledi na slovensko ter postjugoslovansko mirovno gibanje, kjer bodo v panelih nastopile številne mirovnice iz prostora bivše Jugoslavije.

Lepo vabljeni, vse_i gostje se veselijo razprave z obiskovalci_kami.