Sliši se neverjetno, a minilo je že 20 let odkar je v eter odšel ta album. O-RANGE je eden najbogatejših ter v vseh pogledih zelo dodelanih albumov. Na njem najdete uspešnice kot so ‘Spezzacuori‘, ‘Med zemljo in zrakom’‘Tam kjer ste vi’ …

Ko jim prisluhnemo na današnji dan ugotovimo, da je zvok še vedno zelo sodoben. Na albumu je sodelovalo ogromno število priznanih glasbenikov iz regije (Matej MršnikPeter Dekleva, Rudi Bučar, Rok Lopatič, Anže LangusBoštjan Gradišek, Aleš Uranjek, Bernard Pajk, Boštjan Narat, Drago Hrvatin), kot tudi takšnih svetovnega kova (italijanski kantavtor, skladatelj in glasbenik Massimo Bubola, basist Dan Lavory iz skupine Tonic, pevec Mike Peters iz skupine Alarm, britanski tekstopisec, pianist in skladatelj Paul Millns ter španski glasbenik Carlos Núñez ki je mdr. napisal pesmi za Bonnie Taylor in Joe Cockerja).

Album je tudi v širšem kreativnem smislu prava umetnina – celotna podoba, tako zvočna, kot vizualna, nosi O-range pridih in je koherenten v vseh segmentih – od samih skladb, designa ovitka, videospotov in celo oblačil, ki so jih takrat na odrih nosili Tinkara ter njeni spremljevalni glasbeniki.

 

Na spodnji povezavi vam pošiljamo zanimiv pogovor Tinkare Kovač z njenim tedanjim producentom Andreo F, ki smo ga posneli v minulih dneh, kjer oba obujata spomine na ustvarjanje albuma O- RANGE.

 

 

Tinkara Kovač – Orange – Založba Dallas 2003

 1. Med zemljo in zrakom
 2. Kjer ste vi (Kaj tu dogaja?)
 3. Hiša
 4. 1957
 5. Astor cafe
 6. Jagodne oči
 7. Še ne tam
 8. The Last But One Time
 9. Oranžen dan
 10. MPH
 11. Spezzacuori
 12. Little Wing
 13. Gnezdo iz las

 

www.dallas.si
shop.dallas.si