To soboto, 11. marca se bomo z ekipo Inštituta in drugimi gosti po dolgem času odpravili na teren. Obiskali bomo Podravje!

Veselimo se, da bomo šli ponovno na ulice, med ljudi, govorili bomo o pomenu naslavljanja sovraštva in nasilja, o pomenu skupnosti in o načinih podpore žrtev sovražnega govora in boja proti sovraštvu in nasilju v družbi.

Naš urnik je sledeč:

Velenje – Titov trg (10.00)

Celje – Glavni trg (11.45)

Ptuj – Novi trg (15.15)

Maribor – Lutkovno gledališče Maribor, Sodni stolp (18.00)

Vsak izmed vas bo imel priložnost podpisati pristopno izjavo k novoustanovljeni medmrežni akcijski skupini, ki se bo borila z sovražnim, nasilnim govorom na spletu. Preko usklajenih akcij, bomo s pozitivnimi sporočili, poplavili negativne komentarje, ki so v porastu na različnih socialnih omrežjih. Žrtve spletnih groženj, ustrahovanj in žalitev se po večini v takih primerih počutijo same. Mi pa jim bomo z izkazano podporo pokazali, da nikakor ni tako. Da niso sami.

Izlet bomo zaključili z dogodkom, ki ga bo povezoval Domen Valič v Lutkovnem gledališču Maribor (Sodni stolp), ob 18h, kjer bodo na posebnem dogodku v pripovedovalskem stilu prisluhnili izkušnjam in razmišljanjem o sovražnem govoru in nasilju iz prve roke. Prilagamo tudi link do dogodka: https://fb.me/e/2HZj57Vcz

Upamo, da se vidimo v soboto. Zelo bomo veseli, če se nam pridružite že v Ljubljani in z nami preživite ves dan.

Ker seveda potrebujemo približno število ljudi, ki se nam bodo pridružili na avtobusu, dodajamo še povezavo do prijave: https://forms.gle/XUBrQyYStDPHyN2f8

Udeležba je brezplačna!

Tisti, ki boste z nami ves dan, dobite tudi brezplačno kosilo.

Pridite, lepo bo.

Vaš,

Inštitut 8. marec