Londonska četvorka Dry Cleaning  je objavila
EP “Swampy” 

 

Po lanskoletnem izidu drugega LP-ja, ki nosi naslov “Stumpwork”, je londonsko četvorka Dry Cleaning pri založbi 4AD objavila še EP z naslovom “Swampy”.
Na EP-ju se nahaja demo posnetek pesmi  ‘Peanuts’, remiksi, ki so jih zagrešili Charlotte Adigéry & Bolis Pupul ter Nourished By Time (med drugim so spremljali Dry Cleaning na nedavni severno ameriški turneji), ter dva nedavna singla ‘Swampy’, ter ‘Sombre Two’. O teh dveh singlih je band zapisal:

» Ti dve pesmi sta bili posneti med snemanjem albuma. Obe pesmi sta se izkazali kot odlični sopotnici na naši poti. Ti dve pesmi sta razpršili ves odvečni prah, spustili sta nas v direktno gor v nebesno atmosfero. Ravno po izidu smo bili na turneji po jugozahodnih delih  ZDA; v suhih, puščavskih delih puščavske in skoraj marsovske pokrajine v Arizoni smo se počutili, kot doma.«

 

EP je dostopen v digitalni obliki ter v omejeni izdaji na avdio kaseti, ki je dostopna na spletni strani benda.
Britanska Dry Cleaning turneja se ta teden zaključuje z razprodanimi koncerti v Brightonu in Londonu, skupina pa je že najavila nove koncertne datume v Severni Ameriki ter v Evropi. Več o tem si lahko preberete tukaj.

 

 

stream Dry Cleaning – EP Swampy

1. Swampy
2. Sombre Two
3. Hot Penny Day (Charlotte Adigéry & Bolis Pupul Remix)
4. Gary Ashby (Nourished By Time Remix)
5. Peanuts (Demo)

 

www.dallas.si
shop.dallas.si