7. marca ob 19h, na večer pred dnevom žensk, se bomo družili v lokalu Brejk!

Vabimo vas na Predstavitev knjige #metoo in pogovor o spolnem nasilju in nadlegovanju v Sloveniji. Knjigo #metoo: Vihar, ki je pretresel svet je pred kratkim napisala naša Nika, izšla pa bo ravno na dan predstavitve 7. marca, pri Založbi Pivec. Knjiga podaja definicijo spolnega nadlegovanja in nasilja, opisuje gibanja in kampanje, ki jih je sprožilo gibanje #metoo, in spremembe, ki jih tovrstne akcije prinašajo. V knjigi so objavljene tudi zgodbe in izpovedi oseb z izkušnjo spolnega nasilja ter izjemne ilustracije Samire Kentrić.

Ob izidu knjige bo potekal pogovor, kjer se bodo Jasmina Imširović Durić (Društvo SOS telefon), Nika Kovač (Inštitut 8. marec), dr. Jasna Podreka (profesorica na Oddelku za sociologijo FF UL) in dr. Darja Zaviršek (profesorica na Fakulteti za socialno delo in ena od pobudnic gibanja #jaztudi v Sloveniji) pogovarjale o spolnem nadlegovanju in nasilju pri nas.

Po dogodku bo sledilo druženje, saj želimo ta dan izkoristiti tudi za praznovanje naše skupnosti, dosežkov in pozitivnih sistemskih sprememb, ki smo jih dosegli skupaj. .

Slaviti pa želimo tudi začetek skupine “Samo ljubezen”.

Pridružite se nam v lokalu Brejk v torek, 7.3, ob 19.00!

Obrazec za prijavo:

https://forms.gle/JX8Fj66oBxinzc9c6

Mahamo,

Inštitut 8. marec