V Amnesty International ob letošnjem dnevu žensk objavljamo nov spletni tečaj, s katerim raziskujemo vzroke za nasilje nad ženskami in dekleti. 90-minutni brezplačni tečaj, ki ga lahko delate v svojem tempu, je na slovenski Akademiji Amnesty* na voljo tudi v slovenščini (kliknite za registracijo).

Tečaj Soočanje z nasiljem na podlagi spola

Namen tečaja je zagotoviti znanje, veščine in ravnanje, ki so potrebna za uspešno spopadanje s škodljivimi spolnimi normami in stereotipi. Vključene so tudi informacije o tem, kako se lahko vsakdo od nas zoperstavi temu nasilju, in povezave na spletna mesta drugih slovenskih nevladnih organizacij, ki nudijo pomoč.

Tečaj je bil pripravljen v okviru evropskega projekta Stoj mi ob strani 2.0** za boj proti nasilju nad ženskami in dekleti. Več.

 

Vsem ženskam čestitamo

8. marca zaznamujemo mednarodni dan žensk, katerega namen je opominjanje na družbene, politične in ekonomske neenakopravnosti ter neenakosti, ki jih doživljajo ženske.

Ženske pa niso homogena skupina. Nekatere so zaradi različnih osebnih okoliščin še posebej izpostavljene, npr. lezbijke, biseksualne, transspolne, interspolne ženske, pa tudi revne, starejše, črne, ženske z oviranostmi, ženske s težavami v duševnem zdravju, migrantke, begunke, ženske in ženske iz staroselskih skupnosti …

 

Še je čas za prijave

Če delate v šolstvu ali poznate koga, ki bi bil zainteresiran_a za to usposabljanje, toplo vabljeni k prijavi oz. širjenju informacije. Več o usposabljanju, ki ga pripravljamo v okviru projekta Stand By Me 2.0.

Prijave zbiramo do 16. marca.