Nika tu.

Že dolgo se vam nisem oglasila.

Zadnji tedni in meseci namreč spominjajo na vrtiljak iz najbolj norega filma. V tišini smo z ekipo Inštituta pripravljali največjo kampanjo do zdaj: kampanjo za varen in dostopen splav v Evropi.

Že dolgo sem si namreč želela, da bi v Inštitutu organizirali kampanjo, ki bi segala onkraj meja naše države. Prepričana sem, da je ključ do solidarne družbe močna in povezana skupnost – prav takšna, kot smo jo vzpostavili v Sloveniji.

V tišini smo razmišljali, kako se kampanje lotiti; naša ideja je bila jasna: povezati organizacije, ki so nam podobne, v prizadevanjih za varen in dostopen splav v Evropi.

Marsikaj smo poslušali v tem času: da smo postali nepomembni, da ne počnemo več ničesar smiselnega, da smo se popolnoma izgubili in celo da se sama pripravljam na kandidaturo za kampanjo za evropsko poslanko.

Vse to so bile laži.

Mi smo vedeli, kaj počnemo: organiziramo največje gibanje do zdaj.

Gibanje, ki ima potencial, da spremeni Evropo. Gibanje, ki si bo prizadevalo za varen in dostopen splav.

Uspelo nam je. Evropska komisija je potrdila našo državljansko pobudo. Milijon podpisov zanjo začnemo zbirati v sredo. Pred nami je sedem tednov najtežje kampanje do zdaj. Obiskovali vas bomo v domačih mestih in vaseh, organizirali akcije po vsej Evropi. Dokazali smo, da se spremembe lahko dogajajo iz majhne Slovenije.

Javila se nam je največja skupina prostovoljcev doslej. To nas zelo veseli. Potrebovali bomo pomoč prav vsakega izmed vas.

Prepričana sem, da nam lahko skupaj uspe.

Saj veste: fajtamo dalje. <3

Objem,

Nika

P.S. Naša prizadevanja lahko podprete tudi z donacijo s klikom na spodnjo povezavo <3 https://www.8marec.si/podpri-nas-z-donacijo/