Nova edicija poletne šole, ki raziskuje koncept parainteligence za združevanje oblikovanja in znanosti

Univerza v Ljubljani v sodelovanju s Kulturno izobraževalnim društvom PiNA, Fakulteto za oblikovanje Split in Inštitutom FH Joanneum Univerze za uporabne znanosti v Gradcu organizira tretjo izdajo poletne šole Design+Science. Od 10. do 14. julija 2023 se bo v Ljubljani zbralo 21 udeležencev iz vsega sveta, da bi raziskovali temo Parainteligence.

Boštjan Botas Kenda, kreativni vodja poletne šole, je predstavil idejo letošnje izdaje: “Z veseljem pričakujemo tretjo edicijo poletne šole, še posebej, ker vstopamo v fazo izkušenj. Poletno šolo Design+Science smo osnovali, ker verjamemo, da sodoben izobraževalni sistem potrebuje sproščene in dinamične načine prenosa znanja. Uspešni smo, ker združujemo institucije, posameznike in različne znanstvene ter umetniške pristope. Zahvaljujoč našemu spremljanju učinkov pred, med in po aktivnostih ustvarjamo odličen poligon za napredek. Ali ni to inteligentno? Goethe pravi: ‘Vse modre misli so že bile izrečene; kar je potrebno, je le poskusiti, da jih ponovno razmislimo.’”

Prijave so odprte do 2. junija 2023. Za več informacij spremljajte designscience.school ali nas kontaktirajte na design.science@aluo.uni-lj.si.