Prejšnji teden je hiphop senzacija Masayah zajemala svoj uspeh z res veliko žlico.

Na podelitvi strokovnih glasbenih nagrad Zlata piščal je bila proglašena za ‘novinko leta’, dan kasneje pa je nastopila v razprodanem Kinu Šiška.

Po uspešnem začetku leta, ko je bil njen prvi hit Ni panike najbolj predvajana skladba lanskega leta in ko je z odličnimi videospoti začela napovedovati svoj prvi solo album, se njena pot navzgor samo še nadaljuje.

Sredi aprila je izdala svoj prvi samostojni album ZAVEDNO, ki je na pretočnih platformah še vedno na prvem mestu najbolj prodajanih albumov. Takoj po izidu se je začela intenzivno pripravljati na svoj prvi samostojni koncert, dan pred njim pa je prejela nagrado Zlata piščal za ‘novinko leta’. »Ta nagrada je zame izjemna čast in smerokaz, da delam nekaj prav. Čeprav sem še zelo mlada, so za menoj že kar dolga leta pisanja besedil in ustvarjanja glasbe in sedaj sem končno dobila svoje mesto v okolju, kjer želim ustvarjati. Odkar me je zapustil oče, vse to delam za njega in za spomin, ki bo ostal za vedno«, je ob prejemu nagrade povedala Masayah.

Petek je bil v razprodanem Kinu Šiška za Masayah nepozaben dan. »Občutki so neverjetni in nepopisni, saj sem o tem sanjala celo življenje, tako kot vsak umetnik. In ko doživiš izid prvega albuma, manj kot mesec dni za tem pa poješ pred ljudmi, ki so pesmi že vzeli za svoje in jih v tako velikem številu preprevajo s tabo, je to res skrajno nabito s čustvi. Ko smo koncertno predstavitev albuma napovedali v Kinu Šiška, so me opozarjali na to, da je velikost te dvorane zelo velik zalogaj za nekoga, ki ima za seboj šele prvi album in je to tudi prvi samostojni koncert. Tega sem se seveda zavedala, saj sem vendarle izdala album z naslovom Zavedno«, se na široko zasmeji Masayah, »in sem na to gledala z vsem strahospoštovanjem. Vendar je moja ekipa verjela v uspeh in jaz sem ji zaupala. Poleg tega imam ob sebi zares veliko število prijateljev, ki so prišli moj projekt podpreti in vsak posebej je koncertu doprinesel svoj delež«, se koncerta spominja Masayah.

Na odru je imela ob sebi sedem plesalcev, DJ-a (Žan Rabar), saksofonista (Bojan Zupančič), klaviaturista (Erik Marenče) ter goste Juniorja in Tamzyja, dr. Igorja Saksido in pevko Leyre, ob odru pa številno podporno ekipo. Za video vsebino sta poskrbela Daša Bezjak in Alen Gajšek, koncert pa so tudi posneli. »Hvaležna sem vsakemu posebej in zavedam se, da brez njih ne bi bilo možno izvesti takega koncerta. Poleg tega so to ljudje, ki so pomembni del mojega življenja in sem presrečna, da lahko druženje nadaljujemo tudi na odru«, zaključi svoje misli Masayah.

Mlada hiphop in RnB glasbenica ima tako pred seboj očitno svetlo glasbeno prihodnost. Že konec tega tedna bo nastopila na Sea Star Festivalu v Umagu, v nadaljevanju pa napoveduje koncertno turnejo po Sloveniji in izide novih videospotov. Sočasno ustvarja nove skladbe, snema v lastnem studiu in želi svoje dosežke presegati z vsakim novim korakom.

 

ReflektorMusic