“Antipropaganda rekreativne uporabe. Otroški strah pred tem, da ‘ti ga kaj ne zagrabi’ med tem ko plavaš na gladini, pa tudi rezultat vsakodnevnih klicev moje babice; ”A zmeraj moraš biti nekaj ‘ekstra’? – ker greš na morje med Vsemi svetimi in novim letom.” so tri anektode, ki jih je Srđan Sacher izpostavil o ”Morskih algah”, novem singlu zasedbe SACHER.

Pa vendar resno, singel “Morska trava” se je iznenada in popolnoma nenačrtovano zgodil pri samem koncu snemanja novega albuma “Stara slava”. Na album, kjer so objavljene samo predelave starih pesmi, ne sodi, zato ga je zasedba objavila kot posamezno delo.

”Pesem nam je bila všeč, zato nismo želeli predolgo čakati, da pride na vrsto. Glede na to, da je ‘‘Stara slava” dvojni album, bi to lahko trajalo leta.” je povedal Srđan Sacher.

 

 

Poleg članov zasedbe, Miljana Bakića, Ivana Beuca, Dragana Brkljačića in Filipa Riđičkog, se je Sacherju tokrat pridružilo še kar nekaj gostov. Na tolkalih se predstavlja Tin Brkljačić, na pihala pa igrajo Igor Pavlica (trobenta), Damir Prica Kafka – Capri (tenor in sopran saksofon), Nikola Santro (pozavna) ter Jurij Novoselic (tenor in alt saksofon), ki je zanje pripravil tudi aranžmaje. Črički so domači, posneti to poletje na Visu in Lastovu.

Za produkcijo, miks in mastering je zaslužen Zvonimir Dusper – Dus, avtorica videospota pa je tudi tokrat Branka Sacher.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si