Po nedavno izdanem EP-ju ‘Live Session’, na katerem je pet izbranih skladb, predstavljenih v živo s prvenca ‘U prolazu’Matej Milošev s singlom ‘Krug’ predstavlja svojo novo studijsko ‘ekspresivno – pop’ izdajo. K sodelovanju je ponovno povabil Dunjo Ercegović, katero lahko slišimo že pri pesmi ‘Drugom privo‘, z zgoraj omenjenega albuma.

“Krug” je pesem o strahu in negotovosti, posledicah in odgovornosti. Je zgodba o tistem občutku, ki te prevzame, ko misliš, da izgubljaš nadzor in ti vse nekako polzi iz rok – in edina stvar, ki jo iščeš in potrebuješ, je udobje in trdna tla pod nogami – in ti drsi in prepuščeni sami sebi. ” je povedal Matej o sami skladbi.

Avtor glasbe in besedila je Matej Milošev, aranžma in produkcijo pa sta uredila Tomislav Franjo Šušak in Jere Šešelja.

 

 

Dodger Artfool in prvi singel za Dallas Records –‘Umrijet ću sretan’

 

Nov član glasbene družine Dallas Records je varaždinska zasedba Dodger Artfool. Nastal je konec leta 2020 na pobudo kantavtorja Dominika Markovinovića (alias Dodger), ki svoje solo nastope z akustično kitaro zamenja z novo solidno šestčlansko zasedbo, ki svojim skladbam vnaša povsem novo energijo. Skladbe so praviloma nastale v folk-rock žanru, z bendom pa postanejo nekaj povsem drugega; soliden alt-rock z elementi punk-rocka, ki je z mamljivim zvokom saksofona hitro našel svoje občinstvo. Njihov glasbeni izraz opisujejo kot nadaljevanje zvoka, s katerim so nas skupine, kot sta PC&VC in Laufer, napajale v devetdesetih, vse do kombinacije legendarnih Zabranjeno pušenje in Hladno pivo.

Njihov prvi singel ‘Umrijet ču sretan’, ki skupaj s preostalimi 7 pesmimi sestavlja debitantski album z naslovom ‘Dobri ljudi’, ki bo leta 2024 izšel pri založbi Dallas Records.

»Navijte radio do konca in za trenutek pobegnite iz vsakdanje realnosti. Pritisnite na plin, želimo vam srečno pot!” – pravi ekipa Dodger Artfool, ki jo sestavljajo Dominik Markovinović (vokal), Lovro Vujnovac (kitara), Edo Hajdarović (kitara), Viktor Ožeg (saksofon), Luka Klen (bas) in Nikola Kekez (bobni).

 

Življenjska vprašanja Bruna Filipovića skozi pesem ‘Ako trebaš nekog drugog’

 

Balada avtorja besedila in glasbe Bruna Filipovića ‘Ako trebaš nekog drugog’ ti zleze pod kožo že ob prvem poslušanju. Ta korčulanski kantavtor ne neha presenečati z novimi skladbami, v vsaki od njih pa je prisotna avtorska doslednost, ki se kaže v novih idejah in glasbenih elementih. Prav ta doslednost izhaja iz Brunovih glasbenih vzornikov, kot so Mike Oldfield, The Doors, Vice Vukov, Rundek in številni drugi.
Aranžma balade, ki vas ne bo pustila ravnodušne je ustvaril Ante Dužević skupaj z Brunom, pod produkcijo pa se je podpisal Hrvoje Prskalo.

 

 

www.dallas.si
shop.dallas.si