Zagrebški vsestransko nadarjeni glasbenik Mihael Kvorka bo s svojim drugim singlom ‘Vjerujem u laž’ naredil pomemben vpliv. Mihael ga primerja z legendarnim Lennyjem Kravitzem in združuje njegovo glasbeno moč z osupljivim preobratom pri ustvarjanju spremljajočega glasbenega videa.

Navdihnjen z ikoničnim Lennyjem Kravitzom, si Mihael ne deli le osupljivih vizualnih podobnosti, ampak tudi razkazuje svoj multiinštrumentalni talent na način, ki odraža Kravitzev enočloveški pristop do glasbe. ‘Vjerujem u laž’ služi kot dokaz Mihaelove vsestranskosti igranja klaviatur in harmoniziranja spremljevalnih vokalov, kar spominja na Kravitzev značilni stil.

Tisto, po čemer ‘Vjerujem v laž’ izstopa, je nalezljiv ritem in izjemna brass sekcija, v kateri na kitari nastopa Alan Dović, ki ne blesti le kot glasbenik, temveč prevzame vlogo producenta, aranžerja, skladatelja in pisca besedil, ki plete očarljivo melodijo. Za globino skladb sta poskrbela Martin Petračić na bas kitari in priznani hrvaški bobnar Damir Šomen, ki si je oder delil z najsvetlejšimi zvezdami hrvaške glasbene industrije.

Toda tisto, kar resnično loči ‘Vjerujem u laž”, je revolucionaren postopek urejanja videa. Glasbeni video je bil strokovno izdelan z uporabo najsodobnejše tehnologije umetne inteligence (AI), ki premikameje kreativnosti in vizualnega pripovedovanja zgodb na način, ki ga na hrvaški glasbeni sceni redko vidimo.

Mihael deli svojo vizijo pesmi in pravi: “S pesmijo ‘Verujem v laž’ sem se želel poglobiti v zapletenost ljubezenskih odnosov, raziskovati dinamiko med intimnostjo in čustveno odmaknjenostjo. Prikazuje enigmatično  prisotnost ene osebe v življenju drugega, z univerzalno temo ljubezni in hrepenenja.”

Poleg tega so videospot za pesem ‘Vjerujem u laž’ posneli v Studiu KUT, foto, video in oblikovalskem studiu v Zagrebu, ki ga spretno vodi kreativni dvojec Sanja Babeli in Igor Cecelja. Ključno vlogo pri oživitvi vizualnega koncepta skladbe je odigrala Sanja Babeli, ki poleg fotografije in slikanja blesti tudi z izkušnjami v modni in kostumografiji. Njena umetniška strast, ki jo napajata slikanje in ustvarjalnost, dodaja edinstveno ozadje sporočilu pesmi.

V tem času je Igor Cecelja s svojim ostrim očesom izza objektiva kamere poskrbel, da je bila svetloba v studiu naravnost popolna. Igorjeva natančna pozornost do detajlov se je razširila na video montažo, kjer je zasijalo njegovo glasbeno znanje. Kot glasbeni kolega je natančno uskladil vsak okvir z ritmom in tako odlično dopolnil energičen ritem pesmi.

 

 

Pesem ‘Vjerujem u laž’ zaznamuje Mihaelov vzpon na hrvaški glasbeni sceni, ki ne kaže le na njegov nesporni talent in edinstveni stil, ampak tudi nasposobnost ustvarjanja pesmi in vizualnih vsebin, ki globoko odmevajo med občinstvom.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si