Leo Rumora je umetnik, ki stvari ne izdaja kot po tekočem traku, ko pa izda novo pesem, ima glasbeno prepoznavnost in zapeljivo lepoto. Verjetno marsikdo ne ve, da je bil Leo pred statusom bobnarja pri Fiumensih, vokalist ene najboljših pop zasedb reškega Ogledala. S svojim prepoznavnim glasom, kombinacijo tenorja in baritona, ponovno izstopa v novi pesmi ‘Svaki novi dan’. Kot nepoboljšljivemu romantiku in ljubitelju glasbe osemdesetih se ne bi smeli čuditi, da se je stilsko usmeril v neke bolj čustvene čase.

Besedilo pesmi je napisal cenjeni tekstopisec Dinko Fazinić, glasbo pa nadarjeni korčulanski kantavtor Bruno Filipović.

»Ko mi je Dinko poslal testni posnetek nove skladbe, ki jo je pripravljal z Brunom Filipovićem, sem takoj začutil glasbeno navdušenje. Slišal sem veliko dobrega in ugotovil, da je čisto po mojem okusu. Bruno je poskrbel za čudovito melodijo, Alen Širola je zaigral na skoraj vse inštrumente in naredil odličen aranžma, kasneje se je pridružil še Vedran Križan z očarljivimi miniaturami klaviatur, čisto na koncu pa je dobila še producentsko glazuro pod taktirko Neneta Belana. Ustvarjanje te pesmi je bil velik privilegij in zadovoljstvo,« je dejal Leo.
Mislim, da ni treba izgubljati preveč besed, najbolje je poslušati in se prepustiti pesmi, za katero upamo, da bo osvojila marsikaterega poslušalca.

 

Future Islands izdali novi singel ‘Say Goodbye’

 

Težko pričakovani album “People Who Aren’t There Anymore” bo izšel 26. januarja.

Konec tega meseca, 26. januarja, bodo Future Islands izdali svoj težko pričakovani novi album “People Who Aren’t There Anymore”, še pred tem pa tudi nov singel “Say Goodbye”. .
Pesem govori o ozadju razpleta razmerja na daljavo in sledi že izdanim ‘Deep in the Night‘, ‘King of Sweden’, ‘Peach’, ‘The Tower’ in ‘The Fight’.

Future Islands so edinstveni in prepoznavni že od njihovih začetkov, s Herringovim izrazitim vokalom, osvetljenimi melodijami Gerrita Welmersa in nabitimi ritmi Williama Cashiona in Michaela Lowryja. Ta glasbeno vokalna in ritmična simbioza se ni spremenila pri pesmi “People Who Aren’t There Anymore”, toda nikoli prej skupina ni zvenela tako empatično in Herring tako integriran, s tem, kar poje in kakor zvenijo, v odličnem glasbenem mozaiku.
.
“People Who Aren’t There Anymore“, sedmi album zasedbe, napoveduje novo poglavje za Future Islands, ki kljub ustanovitvi pred skoraj dvema desetletjema še naprej izzivajo sebe in drug drugega. Medtem ko so v preteklosti sledili himnam z naraščajočo energijo, so se tokrat obrnili vase in odklenili novo raven glasbene razposejenosti.
Novi album sta koproducirala Future Islands in Steve Wright, miksala pa Wright in Chris Coady. Na voljo bo digitalno, na CD-ju, kaseti in standardnem črnem vinilu, prozornem vinilu (samo indie maloprodaja) ter rumeno-črnem vinilu z alternativnimi umetninami (4AD/D2C ekskluzivno). Prednaročila so na voljo TUKAJ.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si