Naslednjo sredo bo predlog sprememb Zakona o varstvu okolja, ki bo omogočil čistejši zrak v Anhovem, prestajal drugo obravnavo.

Anhovo je skupnost, ki zaradi prisotnosti industrije trpi številne bolezni, skupnost, ki nima stabilne oskrbe s čisto in pitno vodo, skupnost, v kateri zaradi kurjenja smeti v sosežigalnici dihajo onesnažen zrak, poln strupenih izpustov. S spremembo zakona bi lahko končali dolgoletne krivice in neenakosti.

Prebivalci Anhovega že več let opozarjajo na nevzdržnost življenja v tako onesnaženem okolju. A so bili do zdaj vedno preslišani. Nekateri med njimi so po vseh letih poskusov in boja za spremembo že popolnoma izgubili upanje.

Podpisi, ki smo jih skupaj zbrali za prebivalce in prebivalke Anhovega, pa so jim ponovno dali upanje. Upanje, da se bo nekaj končno spremenilo.

Danes ob 17h bodo prebivalci Anhovega z nami delili njihova pričakovanja glede obravnave predloga zakona v Državnem zboru, ki se bo odvijala naslednji teden. Prisluhnete jim lahko na našem Facebook kanalu: https://www.facebook.com/events/330090016591236?active_tab=about

Se bodo odločevalci postavili na njihovo stran in sprejeli potrebne zakonske spremembe? Bodo prebivalci doline reke Soče končno lahko verjeli v boljši jutri?

Na dogodku bodo svoja pričakovanja delili:

  • Miha Stegel, župan občine Kanal ob Soči
  • Jasmina Jerant, Eko Anhovo in dolina Soče
  • prebivalke in prebivalci srednje Soške doline

Pogovor bo vodila Nika Kovač.

Naj Anhovo zadiha!