Ljubezensko pesem so kmalu po izidu radijske postaje širom bivše skupne države vzele za svojo, vrstili so se intervjuji, poslušalci pa so nekaj mesecev nestrpno čakali nadaljevanje zgodbe v obliki videospota.

Po lanskoletni vrnitvi na koncertne odre se je Anja Rupel z ekipo, Mitjo Goršetom in Alešem Klinarjem zaprla v studio in nastala je nova skladba, »Gdje je ljubav«, ki jo je glasbenica in avtorica posnela skupaj s priznanim hrvaškim pevcem in vsestranskim ustvarjalcem, Bojanom Jambrošićem. Kljub temu, da sta se glasbenika prvič srečala šele na snemanju pesmi v Ljubljani, je nastala baladna skladba, napolnjena s posebno vrsto magije, ki je skupna vse tistim duetom, ki za sabo pustijo vtis. Ljubezensko pesem so kmalu po izidu radijske postaje širom bivše skupne države vzele za svojo, vrstili so se intervjuji, poslušalci pa so nekaj mesecev nestrpno čakali nadaljevanje zgodbe v obliki videospota.

 

 

Glasbenika sta se v sodelovanju z režiserjem, Rokom Breznikom, odločila, da snemalni dan  preživita v idilični primorski vasici Vipavski križ, za protiutež pa je sledilo še snemanje v Ljubljani. V igri je bilo več snemalnih lokacij, obveljala pa je režiserjeva odločitev, ki je navdušila oba glasbenika:
»Vipavski križ je izredno lepo mestece, zgleda kot iz pravljice. Vreme je bilo čudovito, vsi so bili super prijazni, oba z Bojanom sva bila navdušena nad lokacijo, domačinom pa sva obljubila, da zagotovo prideva še kdaj,« nam je nekaj podrobnosti o snemalnem dnevu razložila Anja, »režiser Rok Breznik je lokacijo dobro poznal že od prej, samo snemanje je bilo zelo sproščeno, brez napetosti, vse je potekalo tako, kot smo si zamislili.«

Tudi simpatični Bojan ni skrival navdušenja nad primorsko gostoljubnostjo, predvsem, pa zelo zadovoljen, da je posnel duet s pevko, ki jo obožuje celotna regija: “zelo sem srečen, da lahko sodelujem z legendarno pevko Anjo Rupel. Ko sem pesem slišal prvič, nisem veliko razmišljal, ampak sem takoj pristal na sodelovanje. Na snemanju je bila energija med nama odlična, z Anjo sva se takoj ujela in razvila se je super energija. Tudi na snemanju smo se imeli odlično, spoznal sem prekrasne slovenske kraje, ki jih prej nisem poznal, Anja in snemalna ekipa so bili res odlični gostitelji. V to pesem resnično verjamem, prepričan sem, da bo poslušalcem všeč preplet najinih vokalov in energija, ki jo prinašava.”

Po koncu snemanja se je ekipa odpeljala nazaj v Ljubljano, kjer so pri Anji doma, ob pizzi, počakali na večer, ko so se je začel drugi del snemanja v podzemni garaži za Bežigradom. Čeprav je snemanje spota trajalo ves dan, so bili vsi v ekipi dobre volje in zadovoljni s posnetim materialom. Črno beli videospot lepo dopolnjuje skladbo, kot pika na i v videospotu lahko občudujemo Anjino stilsko podobo, za katero je poskrbel odlični Sašo Radovič,  Anja in Bojan pa sta še enkrat dokazala, da skupaj odlično funkcionirata.

Anja Rupel, ki je svojo kariero začela še v času Jugoslavije s skupino Videosex, je v svoji karieri sicer posnela že nekaj duetov (Davor Gobac, Hari Mata Hari, Toše Proeski), občinstvo pa si je najbolj zapomnilo sodelovanje z makedonskim glasbenikom Tošetom Proeskim, v skladbi Kranje vrijeme ki je odmevala po vseh koncih naše bivše države.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si