Naslov prihajajočega singla pa je zgovoren sam po sebi, Imperij imajo radi jesen’, ta letni čas, ki nas vedno znova preizkuša s svojo zrelostjo in melanholičnim vzdušjem, ko se gozdovi in parki zavijejo v meglo, ko besede postanejo otožnejše.

 Singel ”Rad imam jesen”ki mu je glas posodil Ognjen Zeljić iz Bogunov, nas s svojo energičnostjo odločno ponese skozi meglene koprene jesenskemu soncu naproti.

Imperij so z družbeno kritičnimi in samoironičnimi besedili, ki so v našem prostoru postala prava redkost, že večkrat pritegnili pozornost poslušalcev. Skladbe Parazit, Men je vseen ter protivojna Breze v plamenih vsaka na svoj način opisujejo svet, ki nas obkroža. Spomladi so se Imperij odločili, da začetek sezone obeležijo z malce humorno skladbo, ki so ji nadeli naslov Soseda Breda.

 

Fantje so singel pospremili s črno-belim videospotom, v katerega so nakapljali nekaj ‘obarvanih’ sekund samo zato, da nas opomnijo, kako lep letni čas jesen pravzaprav je ne glede na melanholične občutke, ki takrat preplavijo marsikoga izmed nas…

 

Imperij feat. Ognjen Zeljić:
Ognjen Zeljić – vokal
Nejc Dolinar – kitara
Igor Gruden – kitara
Robert Sršen – bas
Julij Klemenc – bobni
Sodelujoči glasbeniki :
Nikola Sekulovič – bass
David Stritar – kitara
U-ROS (Uroš Cingesar) – spremljevalni vokali
Mix: Robi Bulešić Mastering – Robi Bulešić
Založba: Dallas Records Publishing – Mars Music
Videospot, režija, scenarij, DOP: Nejc Dolinar
Scenarij: Imperij

 

Imperijci so se pravkar vrnili iz Beartracks studia v Kočevju, kjer so pod budnim očesom Robija Bulešića zaključili s snemanjem novega albuma, ki bo izšel v prihodnjih dneh.

 

Novi album bodo Imperij predstavili na promocijskem koncertu v Orto baru v petek 17. novembra. Na tem koncertu se jim bo prvič pridružil tudi novi pevec Jure Erpič, ki se odlično počuti v ‘imperialnem’ okolju in to se bo gotovo poznalo tudi na odru.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si