Skupina Imperij je v letu 2022 začela svojo zgodbo na novo, izkazalo se je, da jim je leto naklonjeno – v sodelovanju s pevcem Markom Duplišakom so izdali tri sveže single ter z njimi pritegnili pozornost radijskih postaj. Z družbeno kritičnimi besedili, ki so v našem prostoru postala prava redkost, pa so pritegnili pozornost poslušalcev.  Skladbe ParazitMen je vseen  ter protivojna Breze v plamenih vsaka na svoj način opisujejo svet, ki nas obkroža. Tokrat so se Imperij odločili, da začetek pomladne sezone obeležijo z malce humorno skladbo, ki so ji nadeli naslov Soseda Breda.

Pri snovaju skladbe je sodelovala že utečena kreativna ekipa, na orglicah pa se jim je tokrat pridružil najbolj znan slovenski orgličar in vsestranski glasbenik ter umetnik, Miha Erič.
Po nekoliko resnejšem komadu Breze v plamenih je novi singel zopet lahkotnejši, saj na humoren način obravnava pogosto dokaj pereče medsosedske odnose v večstanovanjskem bloku.

»Želja, da bi človek igral naglas je namreč velikokrat močnejša od samih pravil hišnega reda, kar seveda pogosto pripelje do nesoglasij, saj so vsi vendarle le ljudje. Glasbene aktivnostmi v naši novi pesmi zmotijo tudi sosedo Bredo, ki pa se na koncu le sprijazni s situacijo in se odloči pridružiti preglasnemu sosedu. Člani benda si želimo, da bi bilo več takšnih sosed.«

IMPERIJ SO:
Marko Duplišak – vokal
Nejc Dolinar – kitara
Igor Gruden – kitara
Julij Klemenc – bobni
Miha Erič – Ustna harmonika

Sodelujoči glasbeniki :
Nikola Sekulovič – bass
David Stritar – kitara
U-ROS (Uroš Cingesar) – spremljevalni vokali
Mix – Robi Bulešić
Mastering – Robi Bulešić
Založba – Dallas Records
Publishing – Mars Music

Videospot:
Režija, scenarij, DOP – Nejc Dolinar
Scenarij – Imperij

 

www.dallas.si
shop.dallas.si