Glasbenik  Damjan Košir, ki ustvarja pod umetniškim imenom D.E.M.I.S., je izdal svoj četrti singel  z naslovom “BALKAN ESPERANTO”, tokrat v sodelovanju z umetnico BEKKA XO. Tokrat nam je D.E.M.I.S. postregel z dobrimi house ritmi s pridihom devetdesetih let, producent skladbe je Iztok Turk, glasbo je napisal D.E.M.I.S., besedilo pa BEKKA XO.

Skladba prikazuje sporazumevanje med ljudmi balkanskih držav, ideja za skladbo pa se je utrnila med vsakodnevnim poslovnim pogovorom na delovnem mestu.

Lahko bi rekli, da je pesem jugonostalgična, a vseeno aktualna,  saj poslušalca z besednjakom popelje po mestih, naravi, znamenitostih, različnih kulturah ter seveda dobri pijači in jedači, ki je na Balkanu preprosto neizogibna.
Tema se dotika tudi trenutne nesigurne situacije.
D.E.M.I. S., avtor skladbe pravi: »Ljudje smo dandanes med sabo vedno bolj razdeljeni, sprašujemo se, ali nam bo še uspelo živeti dostojno glede na inflacijo, cene. S pesmijo pa seveda nismo želeli spraviti ljudi v slabo voljo, vse pa je vendarle prikazano na nekoliko komičen način«.

 

 

www.dallas.si
shop.dallas.si