Tole sporočilo je romalo na e-mail naslove več kot 38 tisoč ljudi. Ljudi, ki pomembno vplivajo na delovanje programskega odbora Inštituta 8. marec, ljudi, ki ste sestavni del naše skupnosti.

Sodelovali ste v različnih kampanjah, stali pred upravnimi enotami, zbirali podpise, lepili plakate in še marsikaj.

Našo ekipo v največji meri sestavljata dve starostni skupini: študentje in študentke ter upokojenci in upokojenke. Kampanje, ki smo jih v Inštitutu organizirali, pa dokazujejo, da lahko spremembe dosežemo samo v medgeneracijski in povezani skupnosti.

Veliko nam pišete; naša Tina prebere vsako sporočilo, ki nam ga pošljete. Zadnje mesece so v nabiralnik Inštituta prišla številna sporočila, ki so opozarjala na razmere, v katerih živijo upokojenci in upokojenke. O tem da vaša pokojnina ne zadostuje za preživetje – da se odločate med plačilom položnic za elektriko in nakupom toplega obroka. O tem, da vas po celem življenju dela sistem obravnava kot nepotreben strošek.

Naša naslednja velika kampanja bo tako osredotočena prav na položaj upokojenk in upokojencev. Danes smo na spletni strani odprli obrazec, kjer bomo vsaj zbirali njihova pričevanja. Želimo slišati, kako živijo, kaj so najpogostejši problemi, s katerimi se srečujejo. Jim dati vidnost. V tem času pa bomo na sestanke povabili tudi organizacije, ki se s to problematiko ukvarjajo že leta in oblikovali predloge sistemskih sprememb.

Prosili bi vas, da svojo izkušnjo z nami delite tudi sami. Zapišite jo v obrazec: https://www.8marec.si/tusem-pricevanja-upokojenk-in-upokojencev-za-dostojno-zivljenje/

Hvala.

Skupaj fajtamo dalje,

Inštitut 8. marec