Moje ime je Kacey in danes vam pišem v imenu svoje stranke, Rockyja Myersa.

Rockyja zastopam že 16 let in vedno sem presenečena nad njegovo velikodušnostjo, nežnostjo in prijaznostjo. Je oče štirih otrok, dedek devetih in pradedek enega. Vsa njegova družina ga ima zelo rada kot tudi vsak, ki ga sreča. Kot otroku so mu postavili diagnozo motenj v duševnem razvoju in kot odrasel ima težave z branjem in pisanjem. Toda nekega usodnega dne leta 1991 se je njegovo življenje za vedno spremenilo.

V pretežno temnopolti soseski v Alabami v ZDA je bila umorjena starejša bela ženska. Rocky, ki je temnopolt, je živel čez cesto in bil obtožen umora. Trdi, da je nedolžen. Edini dokaz, ki ga je povezoval z umorom, je bil žrtvin video snemalnik, za katerega Rocky trdi, da ga je našel zapuščenega v ulici za svojim domom.

Pričevanja proti njemu so bila nedosledna ter polna obtožb o pritisku policije. Ena od ključnih prič je kasneje izjavila, da je lagala. Pretežno bela porota je Rockyja spoznala za krivega in predlagala dosmrtno ječo. Sodnik je poroto preglasoval, kar je zdaj v Alabami nezakonito, in Rockyja obsodil na smrt. Zaradi neučinkovitega pravnega zastopanja in odločitve njegovega odvetnika, da ga po obsodbi zapusti, je Rocky zamudil ključne roke za pritožbo.

ZAHTEVAJTE POMILOSTITEV ZA ROCKYJA

Kljub prepovedi usmrtitev oseb z motnjami v duševnem razvoju, ki jo je izdalo vrhovno sodišče ZDA, bi njegovo usmrtitev lahko izvršili kadar koli.

Njegovo edino upanje je, da mu guvernerka Alabame omili smrtno kazen. Pomagajte nam ohraniti upanje.

Pridružite se kampanji Pišem za pravice in pozovite guvernerko Alabame, naj pomilosti Rockyja Myersa in mu ublaži smrtno kazen.

Hvala.

Odvetnica Kacey Keeton

 

Z ENIM KLIKOM NAENKRAT PODPIŠITE VSEH 10 PETICIJ