Let 3 Nastop na Trgu bana Jelačića z Zagrebško filharmonijo, Akademskim zborom Concordia Discors pod vodstvom Olje Dešića, trobilno skupino ‘Sestre’ z Igorjem Pavlico in Jovanko Broz Titutko s Hekipo + gosti presenečenja

O pomenu in velikosti reške ekipe Let 3 ni treba izgubljati veliko besed. Je zasedba, ki nas zabava, nasmeji, a tudi zamisli že od davnega leta 1987, ko so se pojavili s svojo prvo ploščo in s svojo izvirnostjo ter odrsko prezenco takoj postali ena najbolj priljubljenih rock skupin v celotni regiji. Od takrat so v svoji 36-letni karieri izdali 8 nagrajenih studijskih albumov in 2 albuma v živo ter odigrali na tisoče koncertov, na katerih so nenehno dvigovali lestvico standardov in tako postali nesporna atrakcija, pa tudi prava institucija hrvaške alternativne rock glasbe.

Letos smo bili deležni verjetno najodmevnejšega hrvaškega nastopa na Pesmi Evrovizije, in to z Mamo ŠČ!, fenomenom, kakršnega še ni bilo, so vzbudili zanimanje hrvaške javnosti za to tekmovanje in poskrbeli, da smo jih vsi z vsem srcem spremljali in v en glas navijali. Zato sploh ni čudno, da z izbiro letošnjega novoletnega izvajalca v hrvaški prestolnici niso imeli problema

In kaj nam bodo Letovci pripravili za dobrodošlico?

Čeprav je vsak koncert Let 3 posebno doživetje, bo ta po napovedih več kot spektakularen – na odru bo naenkrat blizu 200 udeležencev programa!

Letovcem se bo namreč v novoletnem koncertnem spektaklu pridružila velika in številna Zagrebška filharmonija, nastopil pa bo tudi velik in večkrat nagrajeni mešani akademski zbor Filozofske fakultete Zagreb, Concordia diskursi. Umetniško vodstvo orkestra in zbora je prevzel aranžer Olja Dešić. Seveda ne bodo manjkali stalni sodelavci skupine – plesna skupina Hekipa pod vodstvom znamenite Jovanke B. Titutke in trobilna skupina “Sestre” pod vodstvom večno mladega Igorja Pavlice, skupina pa je napovedala dodatne goste presenečenja, ki pa jih ne bodo razkrili do silvestrovanja. Režija mladega in super kreativnega Filipa Renica s številnimi tehničnimi sodelavci je zagotovilo za nepozaben odrski avdio in video spektakel.

Ogrevanje na trgu bo izvedel DJ Arsen Pavešić, uvod v sam koncert pa bo pripadel frontmanu zasedbe Damirju Martinoviću Mrletu, ki bo pod svojim alter ego psevdonimom DJ DEMIAN dodatno ogrel publiko in pripravili teren za nastop Let 3. Po nastopih Let 3 bo občinstvo razplesal DJ Pips, skozi večer pa nas bo vodila nezamenljiva Ida Prester.

Nekaj ​​je gotovo, dobrodošlica na Trgu bo ŠČpektakularna!