Tomos pred prihajajočim  četrtim albumom in po dvoletnem premoru izdaja single
“Del vizije”.

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=_e_bOegpfYc

 

TOMOS (Tomaž Marc) je severno primorski raper, ki prihaja iz naselja Plave v občini Kanal ob Soči. Deluje z ekipo lokalnih glasbenikov in kreativcev, ki so tudi njegovi bližnji prijatelji. Tomos se z rap glasbo ukvarja že praktično celo življenje, ko je začel pisati rap besedila, posnel pa je tudi že tri studijske albume –“V Krogu, Dnevnik T.M., Angeli & Demoni.” Tomos pred prihajajočim četrtim albumom in po dvoletnem premoru izdaja single “Del vizije”.Kot sam pravi je vessel, da je zaklučil ta komad, saj je v vmesnem času zamenjal del ključne ekipe, ter ob tem razmišljal, da bi tudi prenehal z glasbeno kariero.

Tomos: Komad je balada, v katerem opisujem svojo preteklost. V komadu je zgodba mlajšega Tomosa in vztrajnosti, ki me je spremljala že od otroštva. Opisujem kako niso verjeli vame oz. niso želeli, da bi uspel. Govori o posmehovanju, ker sem bil drugačen od ostalih in imel drugačno vizijo, kot vrstniki. Nisem bil klasičen popularen fant. V otroštvu sem rad igral košarko, ampak ko sem spoznal rap, sem se odločil pozornost usmeriti v glasbo. Takrat je bilo težje, ker tehnologija ni bila tako dostopna kot je danes. Komad je izdan po dvoletnem »premoru« in je začetek novega obdobja, saj bom sedaj v roku pol leta izdal več singlov in nov album (četrti). Občutek je kot da sem »ponovno rojen«. Dvoletni premor mi je dal nov zagon in drugačen pristop do glasbe kot do sedaj. Z novim producentom delava še boljšo glasbo.

Glasbo za pesem je prispeval Kevin Koradin, nastala pa je v sodelovanju s Samatho Mayo, ki je s svojim čutnim vokalom obogatila “Del vizije”, ter Matejem Doljakom, ki je ustvaril mastering.

Ob pesmi bo izšel tudi videospot, ki ga je Tomos ustvaril s svojo že preverjeno ekipo Production Lair in režiserjem Nejcem Laščkom v sodelovanju z Goriškim muzejem in restavracijo Grad Kromberg.

Tomos rad prizna, da je ljubitelj različnih situacij in vlog, med drugim je tudi velik ljubitelj “ Godfatherja”, kar je prepoznavno tudi v novem videospotu.

Tomos: Videospot predstavlja lik mafijca, ki doživlja težke trenutke zaradi preteklosti. Samantha Maya predstavlja svetlo plat podzavesti lika. Lik oz. Tomos se zaveda svoje preteklosti, želi ji zbežati in pevki s pismom razložiti zakaj je tak. Pevka pismo zavrne, zato se soočita en z drugim ko si namerita en proti drugemu. Na koncu videospota ne vemo ali zmaga dobro ali zlo. Gledalec si lahko interpretira po svoje.