Vabilo na dogodek ob izidu

albuma na vinilu:

TOMAŽ PENGOV

»KONCERT« 

Klub Daktari, četrtek, 15. junija 2023 ob 14. uri

 

Pogovor bo vodila Teja Klobčar, urednica oddaje Pesem v žepu na Radiu Slovenija.

Gosti: Milan Dekleva, Jerko Novak, Aco Razbornik, Bogdana Herman in Lado Jakša.

Glasbeni odmor med pogovorom bo z dvema skladbama obogatila mlada glasbenica Mija Novak.

 

»Koncert« je edini album »v živo« slovenskega kantavtorja Tomaža Pengova, na zgoščenki je bil izdan pri založbi Dallas Records leta 2006, vsebinsko pa album predstavlja zbirko Pengovovih najboljših del, saj vsebuje znane skladbe »Cesta«, »Črna pega čez oči«, »Prišla je tiha«, »Rodovnik vina«, » Nerodna pesem«, » V nasmehu nekega dneva«, ter tudi skladbo »Silba«, ki je na albumu »Koncert« izšla sploh prvič.

Vsi posnetki na albumu so nastali na koncertu, ki je potekal decembra 2005 v Viteški dvorani v ljubljanskih Križankah.

 

Glasba, ki jo je napisal Tomaž Pengov je zaznamovala marsikatero življenje. Dolgoletni prijatelj in pesnik ter sopotnik v skupini Salamander, Milan Dekleva,  je napisal, da je Pengov »pevec magičnega realizma«. Pengov je bil prvi in hkrati tudi največji slovenski kantavtor vseh časov, še vedno pa predstavlja vzor mnogim novim mladim generacijam.

Pengov je izdal štiri plošče avtorskih pesmi:  “Odpotovanja” (1973), “Pripovedi” (1988), “Rimska cesta” (1992) in “Biti tu” (1996). Plošča “Odpotovanja” je bila sploh prva kantavtorska in neodvisna plošča v Sloveniji in tudi v bivši Jugoslaviji. Leta 2006 je izdal izbor svojih najboljših pesmi na plošči »Koncert«, leta 2011 pa zvočno knjigo “Drevo in zvezda”. Album “Koncert” zdaj prvič izhaja tudi v obliki vinila – koncert  v Viteški dvorani ljubljanskih Križank je bil posnet 16. in 17. decembra 2005.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si