King Krule predstavlja svoj novi album ‘‘Space Heavy’’

V sklopu svoje velike svetovne turneje, bo 31.10. nastopil tudi v ljubljanskem Kinu Šiška

‘‘Archy ‘‘King Krule’’ Marshall je eden izmed najbolj originalnih tekstopiscev svoje generacije’’ – The Times

‘‘Še ena navdušujoča, globoka in izvrstna zgodba’’ – MOJO

‘‘Četrti album Archya aka King Krule odpira novo pot, hkrati pa dodatno bogati njegovo preverjeno zvočno pokrajino’’ – NME

 

King Krule je danes (09.06) objavil svoj četrti album ‘‘Space Heavy’’. Po singlih SeaforthIf Only It Was Warmth in nedavno objavljenega Flimsier, je album danes objavljen v fizični in digitalni izdaji pod okriljem založbe XL Recordings.

Album je nastajal med letoma 2020 in 2022 v Londonu in Liverpoolu, ‘‘Space Heavy’’ je dobil svojo končno obliko med potovanji v te dve mesti, kjer je Archy Marshall takrat prebival. Kot se spodobi za album, ki je bil dobesedno napisan na poti med dvema krajema, ki ju je imenoval dom, je Archyja očaral pojem “the space in between” – prostor, ki ga preganjajo sanje o ljubezni, ki se dotika zgodb o izgubljenih odnosih, izgubi ljudi in situacij na giljotini vesolja. Glasba, ki jo je Archy napisal so dodatno izpopolnili Dillip Haris (producent in dolgoletni sodelavec), ter člani skupine Ignacio Salvadores (saksofon), George Bass (bobni),  James Wilson (bas kitara) in Jack Towell (kitara).

Rezultat je album s 15 skladbami glasbena polihistorja, ki dosega tudi najgloblje prostore glasbenega podzemlja, ki ga je Archy zgradil skozi svojo kariero kot King Krule. Na albumu lahko slišite generacijskega umetnika, ki je zakorakal v vrhunec svoje umetniške moči. V skladu z Archyjevim interesom za ‘‘the space in between’’, je to album v katerem tako negativni kot pozitivni prostor zahteva enako mero pozornosti. Kdor je pripravljen zakorakati v blato, bo bogato nagrajen.

Archy Marshall je mojster teksture in kolaža, ki jih je izkoristil za slikanje mračnih portretov iz prejšnjih albumov, na ‘‘Space Heavy’’ pa je fascinantno slišati kako dela s paleto toplejših barv.

 

Album je na voljo na vseh digitalnih streaming platformah, na standardnem in kristalno čistem LP-u ter CD-ju. Ob proslavi nove izdaje so se v ponudbi mercha našli tudi nekateri ekskluzivni artikli, ter nekaj kosov njegovih predhodnih albumov. King Krule bo promoviral svoj album na intimnih nastopih v Veliki Britaniji, po tem pa sledi velika svetovna turneja. Več informacij dobite na kingkrule.net.

V sklopu te turneje se bo 31.10. ustavil tudi v ljubljanskem Kinu Šiška, vstopnice so še na voljo preko sistema Eventim.

 

Tracklist:

 1. Flimsier
 2. Pink Shell
 3. Seaforth
 4. That Is My Life, That Is Yours
 5. Tortoise Of Independency
 6. Empty Stomach Space Cadet
 7. Flimsy
 8. Hamburgerphobia
 9. From The Swamp
 10. Seagirl
 11. Our Vacuum
 12. Space Heavy
 13. When Vanishing
 14. If Only It Was Warmth
 15. Wednesday Overcast

 

www.dallas.si
shop.dallas.si