20. – 23. 9. 2023 @ DELAVSKI DOM TRBOVLJE
V začetku jeseni se bo odvil 15. mednarodni festival Speculum Artium
V Delavskem domu Trbovlje bo med 20. in 23. septembrom potekal že 15. mednarodni festival Speculum Artium. Glavni gostje letošnjega festivala bodo Compressorhead, punck rock glasbena skupina, ki jo sestavljajo izključno roboti. Svoja aktualna dela bodo predstavili tudi drugi priznani slovenski in tuji umetniki, posebna pozornost pa bo namenjena projektom, ki so nastali v koprodukciji mreže RUK.

Več o gostujočih umetnikih in programu festivala najdete tukaj: https://speculumartium.si/wp21/

 

KIBLA2LAB @ Haag, Nizozemska
KIBLA2LAB smo predstavili na poslovnem srečanju v Haagu
V soboto, 24. junija 2023, smo se z ekipo KIBLA2LAB udeležili poslovnega srečanja v Haagu, ki ga je organiziralo nemško podjetje Takomat GmbH. Ukvarjajo se z razvojem resnih iger (ang. serious games) za potrebe industrije, urbanizma in drugih področij, katerih tematika je lahko družbeno koristna, izobraževalna, poljudnoznanstvena, predvsem pa v današnjem času dopolnjuje siceršnjo vlogo izobraževalnih inštitucij, organov reda, družbenih norm in umešča video igre ter sorodne aplikacije v polje delovanja, ki daleč presega zgolj zabavo/entertainment.

Na srečanju smo govorili o pripovedništvu na področju energetike, resnih iger in oblikovanja, predstavili pa smo tudi delovanje in pilotne projekte KIBLA2LAB kot interdisciplinarnega laboratorija, ki prav tako s pomočjo digitalnih zgodb naslavlja poleg zgoraj navedenih področij še digitizacijo kulturne dediščine ter kreativno uporabo novih tehnologij in simulacij, katerih primarni cilj je prijetna uporabniška izkušnja.

Ekipa Takomata iz Düsseldorfa, ekipa podjetja Badenova iz Freiburga, Sagemcom iz Hamburga , oblikovalci iz Züricha, del ekipe KIBLA2LAB in ostali sodelujoči smo z izmenjavo izkušenj v formalni in neformalni komunikaciji spletli nova poznanstva, nove mreže in ostajamo v kontaktu za nove poslovne priložnosti.