Smo v zadnjem tednu pred referendumom, pred koncem kampanje. Za nami so trije intenzivni, pisani in naporni tedni, v katerih smo obiskali preko 30 mest, se srečali z mnogimi izmed vas in govorili o pomenu javne RTV. Čas je, da ponovno, in tokrat za res, pokažemo podporo vsem delavkam in delavcem RTV, neodvisnosti javnega medija in ohranjanju javnega na sploh.
To lahko storimo z oddajo svojega glasu – ŽE NA PREDČASNEM GLASOVANJU.
Predčasno glasovanje poteka v torek, sredo in četrtek (od 22. do 24. novembra) na vseh predčasnih voliščih od 7.00 do 19.00 ure. Radi bi vas opozorili na to, da so predčasna volišča včasih drugje kot volišča, ki ste jih vajeni sicer ob nedeljah. Seznam predčasnih volišč je dostopen na naslovu: https://www.dvk-rs.si/novica/vsak-volivec-se-bo-sam-odlocil-ali-bo-glasoval-za-enega-dva-ali-vse-tri-referendume/ , s klikom desno na “Seznam volišč za predčasno glasovanje”).
Predčasne volitve so odlična priložnost, da svoj glas oddate čim hitreje, se morda izognete nedeljski gneči in tekom tedna na volišča povabite še koga.
V času predčasnega glasovanja namreč volilni molk še ne velja, zato bomo prostovoljke in prostovoljci te referendumske kampanje dežurali v okolici volišč po vsej Sloveniji in ljudi spodbujali, da se odpravijo na predčasno glasovanje. Ljudem bomo razdelili nalepke, ki sporočajo, da so svoj glas ZA že oddali ter jih spodbudili, da na volišča pripeljejo še svoje prijatelje, sorodnike, znance, sosede, sodelavce in druge. Potrebujemo namreč vsaj 396 tisoč glasov ZA. Ta številka je visoka. In brez truda vseh nas, jo bomo težko dosegli.
Mi smo zelo neučakani in bomo svoj glas ZA oddali že zjutraj ob 10. uri, ob 12. uri bodo v Ljubljani svoj glas oddali tudi zaposleni in zaposlene na RTV, ob 18. uri pa predstavniki in predstavnice združenja Srebrna nit. Pridi in oddaj glas z nami. Skupaj smo boljši in lepše nam je.
Se vidimo na voliščih,
vaš I8M