Ta teden, med torkom in četrtkom (22., 23. in 24. november) med 7:00 in 19:00, po vsej Sloveniji poteka predčasno glasovanje za referendum o RTV.

Na predčasno glasovanje se ni potrebno predhodno prijaviti, morate pa voliti znotraj svojega okraja. V Mariboru predčasno lahko glasujete na različnih lokacijah:

 

  1. Kulturni dom Kamnica (Vrbanska 97, 2351 Kamnica)
  2. Kulturni dom Hoče (Pohorska cesta 15, 2311 Hoče)
  3. Mestna četrt Brezje (Na trati 2, 2000 Maribor)
  4. Razstavni salon (Grajska ulica 7, 2000 Maribor)
  5. Dom Lizike Jančar (Titova c. 24A, 2000 Maribor)
  6. MČ Radvanje (Lackova c. 43, 2000 Maribor)
  7. Mestna četrt Tabor (Metelkova 63, 2000 Maribor)

 

V ekipi nas je zadnji čas pogosto strah, da bo na volitve prišlo premalo ljudi. Radi bi, da že na predčasnih volitvah pokažemo, da nam je mar za javno RTV, za delavske pravice in drug drugega. Pomembno je, da se odpravimo na volišča in povabimo svoje sorodnike, sošolce in prijatelje, da storijo enako ter v tem tednu oddajo glas ZA javno RTV.

Naša krasna prostovoljska ekipa v Mariboru je zato v sodelovanju z Leopoldom I. pripravila krasen dogodek. V sredo, 23. novembra, ob 16:30 bodo v Mariboru dežurali pred prostorom za predčasno glasovanje. Natančneje, pred prostorom Razstavnega salona na Grajski ulici 7.

Z nami bo tudi Leopold I., samosvoj trubadur iz Gornje Radgone, ki slovi po globokih besedilih, v katerih na preprost način obdeluje kompleksne družbene teme. Z njim se boste lahko pogovarjali o pomenu javnih in neodvisnih medijev, predvsem pa o pomenu prihajajočega referendum. Slišimo tudi, da ima za vas manjše presenečenje!

Na dogodku bo imel vsak priložnost osebno podpisati pismo podpore zaposlenim na RTV. Pisma bomo že med kampanjo dostavljali delavcem in delavkam RTV. Pogosto nas namreč opozarjajo, da se počutijo sami, da so obupani. Mi pa jim bomo pokazali, da niso sami.

Veselimo se srečanja z vami, da se spoznamo in skupaj glasujemo ZA javno RTV. Da skupaj gradimo boljšo skupnost.

Prilagamo še link do dogodka: https://fb.me/e/34ySWrx61

Zaščitimo drug drugega.

Se vidimo!