Pred skorajšnjim izidom digitalnega albuma »DAN ZA SANJE«, ki bo izšel v sredo, 17. maja 2023

 

»Naslov albuma – mojega solo prvenca »Dan za sanje« povzame moje občutke ob izidu,« pravi glasbenik Simon Vadnjal, ki je večino pesmi na novem albumu ustvaril v kreativnem trikotniku Ljubljana – Amsterdam – Portorož.

»Sam izid mojega prvega albuma mi seveda zelo veliko pomeni, gre dejansko za uresničitev mojih sanj, saj se z glasbo ukvarjam praktično že vse življenje, v ustvarjanju in igranju ter petju sem nekako našel samega sebe. Nenazadnje bo to češnjica na torti večletnega kreativnega procesa v katerem, moram priznati, sem zelo, zelo užival. In to se pozna tudi na končnem izdelku, verjemite

Simon sicer vse od nastopa na festivalu EMA 2020 pri ustvarjanju glasbe sodeluje z avtorjem in producetom Kevinom Koradinom (obalni glasbenik je nekdanji vodja in avtor pri skupini Tide, že vrsto let pa piše tudi za druge izvajalce ter obenem ustvarja kot kantavtor); ter z glasbenim producentom Cliffordom Goilom (Nizozemec, ki sodeluje z znanimi nizozemskimi zvezdniki, kot sta Sharon Doorson in Bakermaat).

Naslovna pesem albuma »Dan za sanje« je po Simonovih besedah posvetilo vsem, ki nas s svojimi zgledi uspejo prepričati, da se zmoremo dvigniti nad gladino dvomov, obotavljanja, ziheraštva. »Ne samo naši športniki – tudi številne slovenske podjetniške ter znanstvene ekipe nas navdihujejo s svojimi uspehi in rezultati, s tem pa vedno znova utrdijo vero, da se s skupnimi napori da dosegati tudi na prvi pogled nedosegljive cilje«, pravi avtor besedila, glasbenik Simon Vadnjal o naslovni pesmi albuma »Dan za sanje«.

Na albumu bo zbranih devet pesmi, ki so nastajale v zadnjih nekaj letih, tudi skladba »Nisi sam«, s katero se je Simon kot samostojni izvajalec premierno predstavil na festivalu EMA 2020, pa tudi nov, do zdaj še neobjavljen material.

Simona po predstavitvi albuma Dan za sanje, ki bo v ljubljanskem klubu Nebo 17. maja, čaka tudi razgibano poletje, saj je uvrščen med 14 nastopajočih na letošnjem festivalu Melodij morja in sonca. Skladbo »Prizma« so ustvarili skupaj s Kevinom Koradinom in legendarnim Mefom.
Simonova gostja v klubu Nebo v sredo, 17. maja bo Parvani Violet, ki se bo predstavila s krajšim intimnim nastopom.

 

 

 

www.dallas.si
shop.dallas.si