SEVERINA OBJAVILA PESEM
‘VJERUJEM U BOGA’

»Dino Merlin je napisal besedilo, kot da bi ga pisal s pinceto – govori pa o ženski, ki je po vseh brodolomih še vedno močna in veruje v Boga.«

» Sem srečna ženska, kaj ni to očitno? Sreča spremlja hrabre…« so verzi, ki otvorijo Severinino novo pesem »Vjerujem u boga«, ki je ugledala luč sveta danes opoldne – producent, skladatelj in aranžer je Filip Miletić, besedilo pa je napisal Dino Merlin. Pri nastanku pesmi je sodeloval tudi otroški pevski zbor ‘Zagrepčanke i dečki’, zapeli so prepoznavni verz »moje ruke sad traže mir, malih sretnih žena običnih…«.

 

 

Severinina vez s pesmijo je zelo močna, kar je potrdil njen bližnji prijatelj:
»Razmišljal sem o tem, da je talent ena redkih stvari, ki ni naprodaj. Talenta tudi ne moreš npr. nekomu vzeti. S talentom se rodiš, z njim sanjaš in delaš, na koncu ti je talent sredstvo preživetja. Glasba, ki jo ustvarja Filip Miletić, absolutni vladar notnega zapisa ter morda reproduktivno eden najbolj nadarjenih avtorjev nove generacije. Impresivno besedilo je napisal Dino Merlin. Zelo redko piše za druge. Izvajalka Severina. Ta tri imena pritegnejo veliko pozornosti in tudi veliko spoštovanja.

Že s prvim poslušanjem pesmi je Dino Merlin naslikal segmente iz Severininega življenja ter jih na perfekten način, tako kot zna le on, pretvoril v besedilo nove pesmi. S samo nekaj besedami je mu je uspelo narediti nekaj na videz nemogočega. Njegove pesmi so iskrene in avtentične, z lahkoto nam prenaša emocije in ob tem opisuje življenje. Vse to slišimo v novi pesmi, ki vstopa v Severinin svet bolečine, prevar in skušnjav, glasba, ki jo je napisal Filip Miletić pa nam hitro gre v uho.

Ona, diva s patino ranjene ženske, poje pesem ter pri tem izraža svoja močna čustva ter potlačeno in zasužnjeno energijo. Malokateri glas že ob prvem poslušanju pride tako blizu ter me ob tem naježi. To zmore samo glas, ki je preživel zgodbo, opisano v pesmi. Prav zato bo ta pesem postala brezčasna, v njenem sporočilu se bo našel marsikdo. Je iskrena, resnična ter introspektivna. Ob poslušanju verjamete vsakemu verzu ter ga ob tem začutite. Glas zasužnjene deklice, ki je ujeta v odrasli ženski. Deklica in ženska pojeta pesem ter ob tem komaj zadržujeta solze, to občutje še dodatno poudari otroški pevski zbor, ki prepeva spremljevalne vokale. Čudež! Potem pa, nenadoma, pesem prehaja v neverjetno energijo, v refren. Prav zato tako zelo obožujemo moč glasbe! Ko trepetajo dragocene besede, ko trepeta bolečina, moč soočenja ter priznanja, ob koncu pa si vseeno priznamo in spoznamo, da je ljubezen največja življenjska moč in sila. Dino Merlin je napisal besedilo, kot da bi ga pisal s pinceto – govori pa o ženski, ki je po vseh brodolomih še vedno močna in veruje v Boga. Ta pesem je sporočilo ter poduk hkrati, Severina poje, da je srečna ženska ter da sreča vedno spremlja hrabre.«

 

Severina

Youtube

Instagram

Facebook 

TikTok

 

www.dallas.si
shop.dallas.si

Naš naslov:
Dallas Records
Finžgarjeva 8
Ljubljana 1000