RiNA, pevka in tekstopiska, ki jo vse pogosteje slišimo na radijskih valovih, je nedavno izdala nekaj odmevnih singlov, nazadnje se nam je s skladbo Ko dan zaspi  predstavila na 42. festivalu Melodije morja in sonca 2023. Tukaj je RiNINA nova skladba, ki jo je poimenovala Temna zora. Na prvi posluh se zdi skladba temačna, vendar pozorno uho, ki prisluhne RiNINIM besedam, kmalu ugotovi, da gre za vitalistično pesem. Po temni noči je namreč čas za drugi del pola, ki mu pravimo – svetloba. RiNA s skladbo Temna zora napoveduje prvenec, ki bo izdan v prihajajočem letu.

 

 

Vsak dan smo razpeti med močjo besede in lepotami molka. Temna zora, ki se prebuja v globinah, pomeni strah pred negotovo prihodnostjo. Oblaki misli so vsakodnevne skrbi. Naš um jih očisti, da se lahko znova umirimo kot morje v brezvetrju. Pod površjem vznika tiha drama, ki jo lahko razumemo kot izraz intimnega doživljanja nečesa, kar se dogaja v osebi ali v odnosu. Gre za notranje bitke ali konflikte, ki jih potapljanje v noč pomirja ali osvetljuje. Čutimo, da nismo sami in da noč, kot simbol teme in skrivnosti, spremlja naše doživljanje. V resnici vsi stremimo k notranjemu miru in ravnovesju. Vprašanje pa je, ali ostati samozadosten ali se odpreti in razkriti drugim.

RiNA pravi: »Avtor in producent Kevin Koradin mi je osnutek pokazal povsem po naključju. Skladba me je navdušila in posneli smo jo. S fotografom Valterjem Lebanom sva se nato sredi oktobra odpravila v okolico Devina, na sesljansko plažo. Zrak in morje sta bila tako topla, da je fotograf v objektiv ujel tudi nekaj trenutkov med valovi. Tu je nekoč po boljšem življenju zahrepenela lepa Vida. In spoznala, kako je na drugi strani. Je danes kaj drugače? Za vesoljski pridih je tokrat poskrbela umetna inteligenca. Je čudovito orodje in tudi soavtorica tega prispevka. Pa ji lahko zaupamo? Naj povem, da je Lepa Vida med drugim postala ‘slovenska ljudska pesem o brezskrbnem dekletu’. Vse skupaj je torej treba jemati z zrnom soli.«

 

www.dallas.si
shop.dallas.si