» V glasbenem ustvarjanju skupine Psihomodo pop ni zgrešenih metkov. Veliko njihov pesmi je vklesanih v kamen za vse večne čase, pesmi bodo čakale nove generacije, da se jih naužijejo. Do sedaj niti en njihov album ni doživel zavrnitve, ne pri občinstvu in tudi ne pri glasbenih kritikih. Oni so enostavno takšni. Ko delaš nekaj, kar ti je zelo všeč, ne forsiraš, ampak zaplavaš na svojem valu, ki te nosi. V tem primeru ne moreš zgrešiti. Radi imamo Psihomodo pop val in radi bi surfali na njem čim dlje. Bravo dečki, še en super izdelek!«  (soundguardian.com)

 

Pet let je minilo, odkar so Psihomodo pop izdali album “Digitalno nebo” (Dallas Records, 2019). Skupina danes predstavlja že dvanajsti studijski album, ki se imenuje Vjerujem u čuda”, spremlja pa ga istoimenski singel ter videospot. Psihomodo pop objavlja nov album prav v letu, ko praznuje 40 let delovanja, ki ga bodo obeležili s koncertno turnejo, pričeli jo bodo 12. aprila v Karlovcu, končali pa 12. oktobra v zagrebški Areni. Poleg mnogih hitov, ki so stresli mnoge generacije, bodo na turneji prestavili tudi nove pesmi, objavljene na albumu “Vjerujem u čuda”.  Na albumu je 9 pesmi, izdelek pa odpira singl ‘Dižeš me’ ,

 

Gobac je avtor vseh devetih pesmi, besedilo za dva singla (‘Mobitel’ in ‘To nije OK!’) je napisal Smiljko Kajtez – Smile.

“Vjerujem u čuda” prinaša prepoznaven Psihomodo zvok, začinjen z doprinosom vrhunske ekipe gostujočih glasbenikov. Tu so Dean Melki na violini, Darko Sedak-Benčić na trombonu ter Vojkan Jocić na saksofonu.

 

 

Aranžma je skupno delo skupine Psihomodo pop, Srđan Sekulović – Skansi je koaranžer pri skladbah ‘Dižeš me’, ‘Full’, ‘Mobitel’ in ‘To nije OK!’.

Producent albuma je njihov stalni, dolgoletni sodelavec Srđan Sekulović – Skansi.

Zagotovo eden boljših albumov njihove uspešne, 4 desetletja dolge kariere ter še en dokaz, da so Davor Gobac (vokal, kitare), Smiljan Paradiš Šparka (bas kitara), Vlatko Ćavar – Brada (kitara), Jurij Novoselić – Kuzma (klaviature, saksofon) ter Tin Ostreš (bobni) še dalje upravičeno uživa status rock institucije, ki še vedno navdušuje in motivira občinstvo.

 

 ALBUM 

1. Dižeš me
2. I to je OK!
3. Vjerujem u čuda
4. Full
5. Mobitel
6. To nije OK!
7. Mačke
8. Neću
9. Bol

Davor Gobac | vokal, kitare
Smiljan Paradiš Šparka | bas kitara
Vlatko Ćavar – Brada | kitara

Jurij Novoselić – Kuzma | klaviature, saksofon

Tin Ostreš | bobni

tonski mojstri | Tin Ostreš – PMP studio, Srđan Sekulović -Skansi – NLO studio

glasbeni producent | Srđan Sekulović – Skansi – Lemon production

izvršna produkcija | Lidija Balija – 3PM Media

 

shop.dallas.si