Motivacijska zgodba

 

Drage kolegice in kolegi,

če imate Netflix, si poglejte dokumentarni film 14 Peaks nothing is impossible.

Trailer na povezavi https://youtu.be/8QH5hBOoz08.

Zgodba o plezalcu Nimsu Purji, ki je v 6 mesecih in 6 dneh preplezal vseh 14 osemtisočakov na svetu. Pred tem je bil rekord za isti podvig 7 let!

 

Kar kdo hoče, je mogoče?

V poslu je pomembno samo dvoje. Prvič morate imeti jasno vizijo, kaj želite doseči, in drugič, pripravljeni morate biti plačati ceno.

Lahko se odločimo za iskanje izgovorov, ali pa sledimo svojemu cilju in dosežemo, kar želimo doseči.

 

Ko si je Nims Purja zastavil cilj, ni nihče verjel vanj. Sponzorji mu niso želeli pomagati. Zato je prodal svojo hišo, se zadolžil in se odpravil na prvi vrh. Potem na drugega … in potem so se počasi našli tudi sponzorji.

 

Še nekaj drugega me je ganilo pri mladem Nimsu. Čeprav je bil na lovu za rekordom in je bil zanj vsak dan pomemben, je pustil vse in priskočil na pomoč nemočnim plezalcem, ki so ostali na 7.500 metrih brez kisika. Enega je rešil, drugi mu je umrl na rokah. Nihče drug ni želel pomagati, on pa se je še enkrat odpravil na goro, s katere je pravkar sestopil, samo da bi pomagal.

 

Res lepa motivacijska zgodba. Poglejte film, preberite si to lepo zgodbo.

 

Vsak se mora odločiti, ali bo povprečen prodajalec (podjetnik, zaposleni …), ali pa želi biti med najboljšimi. Ko enkrat sprejmeš odločitev in ko začneš plačevati ceno, se zgodi, kar si načrtoval.

 

Ja, tudi denar vedno pride. Vendar ga nihče na tem planetu noče plačevati vnaprej. Nimsu so mnogi metali polena pod noge, sam je povedal, da bi ga, če bi bil Američan ali Nemec, poznal cel svet. Ker pa je iz Nepala … Vseeno pa je dosegel nekaj, kar ni še nihče pred njim.

 

Veliko uspeha vam želim, drage kolegice in kolegi prodajalci! Veste, od česa je najbolj odvisno, ali boste uspešni, ali boste prodali toliko, kot ste si zastavili?

 

Od vas.

 

Marketinški svetovalec vam zagotovo lahko pomaga, o svojem uspehu pa odločate sami.

 

Spodaj je nekaj idej, da boste na prodajo še bolje pripravljeni.

 

Uspešen dan in lep pozdrav

Aleš

 

Napovedujemo: dogodki

07 Jun

2022

9:00 – 11:30

PREBERITE VEČ

09 Jun

2022

Prodaja ena na ena

9:00 – 11:30

PREBERITE VEČ

20 Jun

2022

9:00 – 11:30

PREBERITE VEČ