Že nekaj tednov se pripravljamo na referendumsko kampanjo o spremembah novele zakona o RTV. Vanjo se bomo vključili uradno, kot organizatorji. Borili se bomo za javno RTV. Prišli bomo na referendum in obkrožili ZA.

Želimo si, da se ponovno vzpostavi skupnost solidarnih ljudi, s katerimi se bomo odpravili v mesta in vasi. Naša zahteva je jasna: Zaščiti moramo drug drugega: javno RTV in delavce ter delavke, zaposlene v njem.

Potrebujemo vašo pomoč. Pred nami je težka bitka, zato bomo veseli, če se nam pridružite. Izpolnite obrazec: https://forms.gle/HouZSEGDcydh12No6 in postanite del srčne ter solidarne skupnosti.

Zakaj se bomo vključili v kampanjo?

Da izrazimo podporo pred zastraševanjem s strani nadrejenih. Da podpremo neodvisno novinarstvo, ki služi zgolj javnosti. Da opozorimo na nesprejemljiv uredniški diktat.

Ob tem pa vas pozivamo tudi, da podpišete peticijo v podporo RTV. Sporočimo delavcem, da niso sami. (https://akcije.8marec.si/forms/zascitimo-drug-drugega-oddaj-podpis-za-delavce-in-delavke-rtv-ki-jim-grozijo-z-odpovedjo-sluzbe/)

Kmalu vas bomo poklicali.

Hvala vsem, ki nas spremljate.

Skupaj smo močnejši.

ZA javno RTV.

ZA delavce in delavke.

ZA državo brez nasilja.

Mahamo, Inštitut 8. marec