DOBRODOŠLI

 na srečanju  »Od besed k dejanjem – V SKRBI ZA NAŠE ZDRAVJE IN PREHRANSKO VARNOST – Izmenjevalnica semen, dobrin in zgleda dobre prakse«, ki bo v soboto, 22.10.2022, da bo delo in vse ostalo, povezano s srečanjem, teklo nemoteno.

 

TOČEN NASLOV SREČANJA

lokacija: Posestvo SONČNI RAJ, Bogdan Mak, Vodole 2, Malečnik, Maribor.

Povezava: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fmaps%2Fplace%2FVodole%2B2%2C%2B2229%2BMale%25C4%258Dnik%2F%4046.5657026%2C15.6910801%2C592m%2Fdata%3D!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x476f76dbd26b31e3%3A0x7436616fb6aafe0d!8m2!3d46.5657026!4d15.6932688%3Ffbclid%3DIwAR0-mWqBaQxlt4qT78sOlCXm11s5SmyGZeb5MLIK2uXEkrnxa7gckEFzqnY&h=AT1Rt3O-gcJZWUchh6qSbn-eIXeBa5FqOr-Osn9HoDi1JsPxETWMN9hDhic254U_DEAdnEATSFKUdyPld9oDZjuaLL9QhP-L-JlR8lwAPyHsXrwfDfdJan3VwizH6i017yR2Ag

 

PRIHOD NA LOKACIJO

Na samo lokacijo se lahko pride že ob pol osmih zjutraj. Uradni del se začne ob 9.00 in traja predvidoma do 19.00. Upoštevajte navodila, podana v nadaljevanju. Začnemo točno ob 9.00.

Za pokušino si lahko ogledate kratek predstavitveni film o posestvu Sončni raj: https://posestvosoncniraj.si/project/vizija-prihodnost-posestva-soncni-raj/

 

NAVODILA GLEDE PARKIRANJA IN DRUGE POMEMBNE INFORMACIJE

V primeru lepega vremena brez dežja imamo na voljo travnik neposredno na samem mestu srečanja, kjer je dovolj prostora za parkiranje. V primeru slabega vremena pa se avtomobile pusti spodaj na za to urejenem parkirišču. Na voljo sta dve lokaciji. Naši redarji vas bodo usmerili na parkirno mesto ob vašem prihodu. Povedali vam bodo tudi, po kateri poti pridete do prostora srečanja, ki je oddaljen od parkirnega prostora nekje 200 metrov. Na voljo imamo pokrit in zaprt prostor.

S seboj lahko prinesete tudi stolčke, da boste lažje sedeli, kdor težko sedi na klopi.

 

ETIČNA IZMENJAVA ENERGIJ IN DOBRIN

Pred samim prostorom, kjer se bo odvijalo srečanje, boste lahko poravnali prispevek za srečanje. Vse udeležence, ki ste jih prijavili na srečanje na vaš mail, imejte zraven sebe. Priporočeno je, da si pripravite točen znesek. Pri prijavi n a srečanju boste povedali vaš priimek, pod katerim ste se prijavili in število udeleženih.  Ker je v preteklosti prihajalo do nepravilnosti pri razdeljevanju obrokov, bo zdaj vzpostavljen nov sis

pevek za samo srečanje pa je na odraslega udeleženca 25,00 eur, za stroške organizacije in predavatelje. Ob prihodu boste dobili informacije, kje so sanitarije, voda, kje bodo na voljo obroki in pijača, kava, čaj, voda in ostale pomembne informacije, da se boste dobro počutili.

GOSTJE NA SREČANJU IN PROTOKOL

Na srečanju bodo tudi izjemno pomembni gostje, ljudje, ki se res maksimalno razdajajo za vse nas. Prosila bi vas za diskretnost, saj so izčrpani od stalnega razdajanja in neprestanega delovanja. Na to srečanje sem jih dobila z zagotovilom, da bomo upoštevali njihov zasebni prostor. In hvala tu vsakemu posebej, da razumete njihovo željo.

 

VARNOST IN OTROCI

Naprošamo, da imate otroke pod kontrolo, ker je teren hribovit, možnost padca po bregu. Na lokaciji so tudi čebele, ki so sicer kar precej oddaljene od same lokacije srečanja, pa vendar previdnostni ukrep ni odveč. V primeru lepega vremena pa obstaja tudi možnost drugih aktivnosti (zip line) na posestvu.

 

PROGRAM IN SPREMEMBE

Zaradi samega programa je prišlo do rahle spremembe (boleznine, drugi nepričakovani dogodki), zato bomo uporabili zoom, računalnik in velik tv ekran. Sama vsebina predavanj ostane nespremenjena. Okrogla miza bo potekala v živo, kjer se nam bodo pridružili  predavatelji iz pravne in zdravniške stroke. Prosimo za razumevanje.

 

IZMENJEVALNICA SEMEN , ZNANJA IN OZIMNICE

Vsak ponudnik dobi prostor za postavitev svojih izdelkov in semen za izmenjavo in podpiše ustrezno izjavo.

 

IZMENJUJEMO IZKLJUČNO SLOVENSKA SEMENA

in domače pridelke in ozimnico. Izmenjevalnica poteka tako, da se vsak ponudnik s povpraševalcem kaj bo zamenjal. če pa povpraševalec nima kaj za zamenjat pa mu le ta lahko da prostovoljni prispevek. To velja za tiste, ki nimajo kmetije ali podjetniške dejavnosti, ki lahko svoje proizvode in storitve normalno prodajajo.

 

PROGRAM

Prvi del srečanja

8.00 – 9.00  Zbiranje

9.00 – 10.00  Kako lahko vsak sam poskrbi za družinsko samooskrbo (prof.dr. Ana Vovk, Mednarodni center za samooskrbo preko zoom povezave)

10.00 – 10.45  Naravne rešitve za radiacijo (Sanja Lončar, Samooskrbni.net)

10.45 – 11.30  45  Zasvojenost z antidepresivi in kaj lahko naredimo sami za dobro psihofizično počutje (Barbka Špruk, posnetek)

11. 30  – 12.30  Posvet – Kako si lahko pomagamo do več zdravja – s primeri dobrih praks in kaj se je dogajalo v zadnjih dveh letih predvsem na strokovnem področju – (gostje Bogdan Mak, Zoran Petrovič, Irena Rotar, Vera Kanalec, Alenka Prelc, Tjaša Vuzem, gostja srečanja iz uradne stroke)

 

12.30 – 14.00  Kosilo, čas za povezovanje in adrenalinske užitke na zipline

14.00 – 15.00  Predstavitev izmenjevalnice semen, dobrin in dobre prakse

 

Drugi del srečanja

15.00 – 16.30 INDUSTRIJSKA KONOPLJA- ZAKAJ?  Predavanje in prikaz proizvodnje CBD ojla, ogled dobre prakse na permakulturni posesti, čebelnjaka, zdravilnih rastlin (Bogdan Mak in Irena Rotar)

16.30 – 19.00 Čas za druženje, petje, pomenu domorodne skupnosti na podlagi razglasa Združenih Narodov (Primož Durjava), izmenjavanje izkušenj in zaključek zasebnega dogodka.

 

Zgoraj navedene napotke in informacije vam podajam zato, da bi srečanje potekalo kar se da nemoteno, v res lepem in navdihujočem vzdušju. Vsakemu izmed nas želim, da bi od tega srečanja odnesli kar največ mogoče, predvsem informacije in energijsko podporo za delovanje in življenje v bodoče.

 

V veselem pričakovanju sobote vam želimo vse lepo in se neizmerno veselimo tako snidenja kot samega srečanja.

 

 Gibanje Rajski Vrt obilja

 Gibanje Oskrbimo Slovenijo – Štafeta semen