Dragi naši,

po izglasovanem vetu v Državnem svetu nas je v četrtek čakal izjemno naporen dan. Že bo 8:00 zjutraj sta se seje Odbora za notranje zadeve udeležili naši Maja in Tija. Maja je poslankam in poslancem v dvajsetih minutah podrobno predstavila vsebino našega zakona in strokovne argumente, zakaj smo se odločili za omnibus pristop pri sestavi zakona. Poslanci koalicije so držali svojo besedo in ponovno podali pozitivno mnenje našemu Predlogu zakona.

Po seji Odbora nas je čakala še zadnja etapa – seja Državnega zbora. Nika, Tina, Mojca in Kristina so se na sejo odpravile negotove. Na Inštitut 8. marec in Niko osebno so tako državni svetiki kot vidni člani SDS letelele obtožbe, da je naš Predlog zakona pravzaprav škodljiv, da bomo pravice vrnili zgolj priviligiranim skupinam in da ni napisan dovolj strokovno. Vendar so se v Državni zbor napotile, da so lahko govorile o nečem lepem.

Nika je v svoji predstavitvi zakona govorila o moči navadnih ljudi, ki so se povezali s pravniki. O Ivani, Tomažu, Dagmar, Ani, Branku, Tonetu in drugih, ki so stali na stojnicah in za Predlog zakona zbirali podpise. Govorila je o želji po drugačni Sloveniji, ki temelji na enakopravnosti, spoštovanju narave in upanju. O dokumentu, ki nam vrača tisto, kar smo poznali in izgubili.

Po podanem vetu je moralo naš predlog zakona potrditi več kot pol poslancev. Strah nas je bilo, da so poslanci že na počitnicah. A smo se na srečo zmotili. V drugem glasovanju je naš zakon potrdilo 49 poslancev – zakon je bil ponovno sprejet!

Sprejetje zakona smo dosegli skupaj. Z močno, vztrajno skupnostjo, ki verjame v boljši jutri. Zahvaljujemo se čisto vsakemu, ki je pripomogel k tej zmagi 😀

Mahamo,

Vaš

Inštitut 8. marec

P. S.: Res veseli bomo vsake donacije, s katero boste podprli naše delovanje. Podatki za nakazilo so spodaj.

Zavod Raziskovalni Inštitut 8. marec
Tacenska cesta 125 E
1000 Ljubljana

TRR: SI56 6100 0001 3919 362
Račun je odprt pri Delavski hranilnici d.d.

Namen: Donacija
Referenca prejemnika: ni potrebna (NRF)
Koda namena: CHAR