Pavel poje “Za nju”. A to ni protestna pesem – to je pesem o ljubezni, upanju, potovanju, o zaščitni moči materinstva. Nova pesem skupine Pavel je izšla v sodelovanju s Skladom za ženske Fundacije Solidarna, ki ženskam pomaga izstopiti iz kroga nasilja, ki ga po statistiki fundacije doživlja povprečno ena ženska na teden z dvema otrokoma.

Pavel poje “Za nju”. A to ni protestna pesem – to je pesem o ljubezni, upanju, potovanju, o zaščitni moči materinstva. Nova pesem skupine Pavel je izšla v sodelovanju s Skladom za ženske Fundacije Solidarna, ki ženskam pomaga izstopiti iz kroga nasilja, ki ga po statistiki fundacije doživlja povprečno ena ženska na teden z dvema otrokoma.

“To je pesem o materi, ki je s svojo hčerko pobegnila iz nasilnega razmerja, to je pesem s srečnim koncem in upam, da bodo srečen konec imele tudi zgodbe vseh drugih mater in otrok, ki so v nasilni in nesrečni družini,” je povedal ob objavi pesmi ‘Za nju’ Aljoše Šerića, od predvajanja katere gre del honorarja direktno na namenski račun Ženskega sklada.

Ustanova Solidarna si je od ustanovitve konec leta 2015 med prednostne naloge postavila delo na področju varovanja pravic žensk in spodbujanja enakosti spolov. Z ustanovitvijo Sklada je bilo zaokroženo dosedanje delo Fundacije v boju proti nasilju, uresničevanju pravice vsake ženske do življenja brez nasilja, pravice do dostopnega zdravstvenega varstva, pravice do politične, ekonomske in socialne enakosti.

»Od sredine leta 2019 do danes smo podprli 206 žensk, ki so preživele nasilje, kar pomeni, da v povprečju tedensko preko Sklada za ženske pomagamo eni ženski z dvema otrokoma izstopiti iz kroga nasilja. Spremljamo in beležimo izzive in napore, skozi katere gredo ženske, ki so preživele nasilje. V prizadevanjih, da bi se osamosvojile, dosegle in razvijale, jih Sklad na tej poti poskuša podpirati. Podprite Ženski sklad, saj vsaka donacija zanje pomeni nov začetek in prihodnost brez nasilja!« je povedala Karla Pudar, vodja Ženskega sklada.

»Za nju« je simbolično vokalno izvedla Tonka, ki je, kot nam pove, to pesem zapela za svoji hčerki, v katerih najde motivacijo in navdih za vse, kar počne.
»Živim v družini, polni nežnosti in ljubezni, zato si niti ne predstavljam, koliko žensk ima dom, ki je vse prej kot nežen, miren in varen. Ta pesem nosi sporočilo prav za njih, naj ne izgubijo upanja in iz sebe izvlečejo še zadnji atom moči v iskanju sreče in miru.”

Vizualno je zgodbo dopolnil Domagoj Mrkonjić, uredil pa Nemanja Savić. Pod aranžma se podpisujeta Aljoša Šerić in Jere Šešelja, ki se je podpisal tudi pod mix in master. Pesem je bila posneta v studiu RSL Novo mesto in studiu Penthouse Zagreb, posneli pa so jo Jere Šešelja, Toni Tkalec in Matej Pecaver.

AUDIO:
Glasba, tekst: Aljoša Šerić
Aranžma: Aljoša Šerić i Jere Šešelja
Miks in Mastering: Jere Šešelja
Snemali so: Jere Šešelja, Toni Tkalec in Matej Pecaver
Posneto v RSL studiu Novo Mesto in Penthouse studiu Zagreb

VIDEO:
Režija: Domagoj Mrkonjić
Montaža: Nemanja Savić

BESEDILO:
Jučer sanjala je sunce da joj obraz miluje
Kako rukom hvata vjetar, prema jugu putuje

Oblaci bijeli su putokazi,
Nebo je doznalo kud prolazi

Nose miris putovanja ovi dani proljeća
Blijedi modrica na licu, više je ne osjeća

Oblaci bijeli su putokazi,
Nebo je doznalo kud prolazi

Ref:
Ništa loše ne postoji, sve što god poželi, sve i ostvarit će, za nju
Sve ove stijene, brane i zidine, šume i planine, rukama svalit će, za nju

Dobro pamti trenutak kad je rekla dosta je
Nježni stisak male ruke, dovoljno da ustraje

Oblaci bijeli su putokazi,
Nebo je doznalo kud prolazi

Ref:
Ništa loše ne postoji, sve što god poželi, sve i ostvarit će, za nju
Sve ove stijene, brane i zidine, šume i planine, rukama svalit će, za nju

Jutros je svanuo najljepši dan
Samo njihov i poseban
Prazna se cesta prosula pred njima

I ništa loše ne postoji, sve što god poželi, sve i ostvarit će, za nju
Sve ove stijene, brane i zidine, šume i planine, rukama svalit će, za nju

 

Informacije o Skladu za ženske in načinih donacij najdete tukaj: https://solidarna.hr/fond-za-zene/

 

www.dallas.si
stojan@dallas.si