Skupina Paraf je bila vedno močno povezana z ljubljansko punk sceno. V petek, 7. aprila bodo v okviru 23. Orto Festa prvič nastopili v originalni polni postavi – nastopila bo tudi nepogrešljiva Vim Cola, ki je na lanskem koncertu v Kinu Šiška bila žal odsotna.

 

Paraf promo

Paraf so nastali pred več kot štiridesetimi leti na Reki. Posebno velik je njihov vpliv na pojav reške rock scene. So ključna pojava punk in novovalovske eksplozije, vzporedno z njihovim delovanjem je v mestu Reka nastala bogata scena – pojavili so se fotografi, dizajnerji, modni kreatorji, novinarji, stripovski mojstri ter nove glasbene zasedbe in vsi ostali, ki so obeležili novonastalo živahnost reške scene, njihove ideje pa so kmalu začele pljuskati tudi v sosednje bratske države.

 

Ob 40-letnici punka na Reki je leta 2019 na novo zaživela skupina Paraf. Nastali so ob koncu leta 1976, ustanovili so jo najstniki iz Reke. Ustanovni člani, Valter Kocijančić (vokali, kitara), Zdravko Čabrijan (bas kitara) ter Dušan Ladavac (bobni) so bili v navezi s podobno punk skupino iz istega mesta, Termiti (kasneje so člani ustanovili razvpito skupino Let 3), dejavno pa so se povezovali s sceno iz Ljubljane.
Po odmevnem koncertu v Klubu Gromka na Metelkovi ter nastopu na Orto Festu leta 2019, kjer so Paraf nastopili z zasedbo Valter svira Parafe ter nastopu na koncertnem dogodku RI – LJ NEW WAVE REUNION (zaradi bolezni žal nismo videli Vim Cole)  leta 2022 v Kinu Šiška,  se legendarni punkerji iz bivše skupne države, prvič v polni zasedbi, s pevkama Vim Colo in Ivo Močibob in ustanovnim članom Valterjem Kocijančičem, odpravljajo na  Orto fest, kjer bodo predstavili aktualni album DELTA live.

 

 

Paraf so lansko leto nastopili v Kinu Šiška, v okviru dogodka RI- LJ NEW WAVE REUNION.

Na koncertu žal zaradi bolezni ni nastopila Vim Cola, tokrat pa bomo v Orto baru občudovali zasedbo v polni postavi:

Pavica Mijatović -Vim Cola – vokal
Valter Kocijančić – kitara, vokal
Zdravko Čabrijan – bas kitara
Raul Varlen – klaviature
Vlado Simcich Vava – kitara
Deni Šesnić – kitara
Iva Močibob – vokal
Alen Tibljaš – bobni

 

GRČ bodo 7. aprila gosti skupine Paraf

GRČ je shock dark rock zasedba, ki je nastala na Reki leta 1982. Leta 1983 je bila pri ljubljanski založbi FV izdana kaseta – na A strani so bili posnetki skupine GRČ, na B strani pa posnetki skupine Mrtvi kanal. Ponatis v obliki vinila je letošnjega leta izdala italijanska založba F.O.A.D. RECORDS. Zasedba je skozi leta večkrat menjala postavo, edini od ustanovnih članov je ostal Zoran Štajdohar – Zoff.
Glasba, ki jo ustvarja skupina GRČ je disonantna, štrli izven različnih žanrskih okvirjev ter  na tak način tudi nazorno prikazuje samo idejno zasnovo benda  – ustvarjati glasbo spontano, brez ustaljenih pravil in predpisov.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si