Legendarni pevec naznanja tudi izid dvojnega albuma »To je življenje«, ki izhaja v nemškem in slovenskem jeziku

Prihajajo božično novoletni prazniki, ki si jih kar težko predstavljamo brez žametnega glasu legendarnega pevca slovenske glasbe, Ota Pestnerja. Tokrat je k sodelovanju povabil mlado pevko Sašo Lešnjek, združila sta moči ter posnela skladbo, ki nas opominja na poslanstvo božično – novoletnih praznikov – na ljubezen, medsebojno razumevanje, hvaležnost.
Pevec prepoznavnega glasu pa obenem izdaja tudi dvojni studijski album, ki je prvotno nastal v nemškem jeziku – uspešni glasbenik pa je v celotni karieri izdal preko 45 solo studijskih albumov, prvi album je posnel davnega leta 1972.
»Veseli me, da sem po dolgem času spet med vami z novim solo projektom – dvojnim albumom »To je življenje«. Ker je bila prvotna zasnova te ideje album v nemškem jeziku, so bile pesmi najprej posnete v nemščini in potem kasneje prevedene v slovenski jezik. Upam, da boste ob tem albumu začutili tudi prihajajoč duh božiča in novega leta

 

 

Glasba in aranžma: Oto Pestner
Besedilo: Saša Lešnjek
Režija: Primož Grašič
Producent: Oto Pestner

Oto Pestner je tudi sicer znan po avtorsko dovršenih skladbah, ki jih pogosto in rad zapoje  v duetih, nič drugače ni tudi na novem albumu, ki ga je poimenoval  »To je življenje«,  tam lahko prisluhnemo skladbam, ki jih je Oto zapel z Matejem Hribernikom, Teyo, Sašo Korun in Alpskim Kvintetom.

Ob izidu albuma je Oto posnel še posebno, dodatno pesem, ki sicer ni na albumu, a naznanja prihajajoče in težko pričakovane božične praznike. To je sodelovanje z mlado, vzhajajočo zvezdo v vzponu, Sašo Lešnjek. Do sodelovanja, kot nam je zaupal Oto, pa je prišlo spontano: »ker sva se nekajkrat srečala na nekaj televizijskih oddajah, predvsem ob poletnih nočeh, je na eni izmed teh srečanj prišlo do ideje, da nekaj novega posnameva skupaj. Moj novi album je bil takrat že v zaključni fazi, zato je ta pesem postala singel. Seveda je ideja o božični skladbi prišla malce kasneje. Saša je tako pripravila besedilo, jaz pa glasbo in priredbo. Nastal je studijski posnetek »Najin božič«, ki ga toplo priporočava vsem, ki jim božič pomeni mir in toplino. Upava, da vama bo pesem všeč.« – Oto Pestner in Saša Lešnjek

 

O1. TO JE ŽIVLJENJE
02 . DAJ MI POLJUB
03. VSO LJUBEZEN OD SRCA POKLANJAM TI
04. ZAKAJ SI MI VŠEČ (FEAT TEYA)
05. KAM TA SVET SE VRTI (FEAT. SAŠA KORUN)
06. KRANJSKO DEKLE (Z ALPSKIM KVINTETOM)
07. RECI JA, PA ČEPRAV MISLIŠ NE (FEAT MATEJ HRIBERNIK)
08. ZBUDI SE NAŠA LEPOTICA
09. PRAV NIHČE NI BREZ NAPAKE
10. PLANET ZDRAVJA
11. LAŽI
12. NE VRZI KAMEN VANJ

P & C – Dallas records
Published by Mars music d.o.o.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si