Nadarjeni jazz pianist Ante Jeličić se je skupaj s svojim kvintetom odločil letošnje leto zaokrožiti z novo glasbeno poslastico – jazz albumom “Da-Du”.

Navdušenje in ljubezen do glasbe sta Jeličićeva glavna motiva za muziciranje, zato je leta 2007 ustanovil lastno jazz skupino Ante Jeličić Quintet.

Sodeloval je s številnimi glasbeniki s hrvaške in slovenske jazz scene. Leta 2017 je izdal svoj prvenec pod imenom Common Language, na katerem je 9 avtorskih inštrumentalnih skladb, ki jih uspešno promovira na hrvaških jazz festivalih.

Zadnja leta sodeluje z zadrsko pevko Eleno Stello, s katero trenutno pripravlja avtorski vokalno-instrumentalni album, ki bo izšel konec leta 2024, njuno sodelovanje pa smo imeli priložnost slišati v singlu ‘ O nama, ki je bil izdan v letošnjem letu.

Glasbo in aranžma za vseh 8 skladb, ki se nahajajo na albumu je ustvaril Ante Jeličić. Pri produkciji sodeluje tudi Rok Lopatič, album pa je bil posnet pri založbi Štala Records.
Na albumu lahko poslušate skladbe ‘Miro’s Tune’, ‘Black Deer’, ‘Happy Isil Blues’, ‘Da-Du’, ‘Knight and Anne’, ‘Ballad’, ‘Heroin’ in ‘Driving End’, mix, za katerega sta zaslužna Rok Lopatič, in mojster Miro Prljača.
Poleg Jeličića (klavir) kvintet sestavljajo odlični hrvaški glasbeniki – Valdemar Kušan (trobenta), Miro Kadoić (saksofon), Bojan Skočilić (kontrabas) in Adriano Bernobić (bobni).

Po zadnji izdaji “LIVE AT TRSAT CASTLE” (2019) in osvojenem Porinu za jazz skladbo “Gifted” z istoimenskega albuma, Branimir Gazdik s svojim kvintetom izda nov avtorski album  “FREE FALL”.

Na albumu je 7 skladb, ki so nastale v preteklih letih, Gazdik pa nam je povedal nekaj besed o samem albumu: Album je nastal v mojem zelo čudnem obdobju nenadnih sprememb, v obdobju, ki me je spominjalo na prosti pad. Skozi to obdobje sem želel z glasbo upodobiti zame pomembne trenutke v upanju, da bo na koncu ta “prosti pad” povzročil novo glasbeno izkušnjo, polno ustvarjalnosti, svobode in pozitivne energije.

S pomočjo mojih »glasbenih bratov« je nastala nova čudovita glasbena epizoda in nadaljevanje naše skupne glasbene poti.«

Kvintet poleg Gazdika sestavljajo odlični hrvaški glasbeniki – Vedran Ružić (električni bas), Maasej Kovačević (klaviature), Mladen Hrvoje Ilić (tolkala) in Lenart Krečić (saksofon), eden najbolj cenjenih slovenskih saksofonistov, glasbeni producent je Miroslav Lesić-Lesique. Kvintet izvaja Joy, Free Fall, Enaphoria, To my Better Half, Bony, Sitowitz in Find the Step.

Pri avtorski glasbi na albumu ob Branimirju Gazdiku, sodeluje tudi njegov dolgoletni sodelavec Maasej Kovačević. Za miks in mastering je zaslužen Miroslav Lesić – Lesique, za oblikovanje naslovnice CD-ja pa Iva Vianello.

Gazdik je do sedaj izdal 3 samostojne albume: “Friendly” (2008), “Link” (2018) in “Live at Trsat Castle” (2019). Je prejemnik številnih nagrad “Status” Hrvaške glasbene unije v letih 2009, 2010 in 2014 za bobnarja v kategoriji pop/urbane glasbe, leta 2012 za najbolj izstopajočega session glasbenika, leta 2009 za najboljšega instrumentalista in leta 2019. za jazz bobnarja.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si