Se tudi ti kdaj pred spanjem namesto štetja zvezd in nežnega padca v sen zalotiš pri refleksiji vseh dosedanjih življenskih odločitev? Potem je nov komad rock glasbenika Matica Marentiča prava izbira pred naslednjim popotovanjem v svet sanj.

“Cikel življenja je poln preizkušenj, ki jih včasih bolje, včasih slabše opravimo – eno pa drži, življenje gre naprej in na nas je, da z vsako novo izkušnjo dobimo več moči za naslednji boj, ali pa postanemo ujetnik neskončnega kroga dvomov in stavkov, ki se začenjajo s kaj če,” je o pesmi in motivih zanjo dejal Matic.

 

 

Glasba: Kevin Koradin, Matic Marentič Besedilo: Matic Marentič, Kevin Koradin Aranžma: Kevin Koradin, Clifford Goilo, Matic Marentic

 

Po skladbah kot so Kje vsa ostalaLen danBrez meja in zadnje, Nova stran, se Matic Marentič na pomladne glasbene valove vrača z novo in nekoliko temnejšo Senco preteklosti, kjer se v polnem kontrastu od predhodnega komada ne veseli neznane prihodnosti in njenih presenečenj, ampak reflektivno zre v preteklost in posledice, ki jih ta kaže v sedanjosti.

Komad je ponovno nastal v sodelovanju s primorskim rock mačkom in producentom, Kevinom Koradinom, ki je zanj povedal:

Zamisel za skladbo sva z Maticem počasi kovala in pripravljala, vzela sva si čas, da sva bila na koncu zares zadovoljna z rezultatom. Matic je rocker, ki ljubi tako staro kot novo, ima izredno dober občutek za melodijo in prav tako za udarne kitarske zvoke. Vse to sva v tej skladbi združila v eno celoto.”

 

Nekaj o Maticu:
Z glasbo se je Matic pričel ukvarjati že pri rosnih letih, ko se je vpisal v lokalno glasbeno šolo, kjer je kmalu dokončal nižjo šolo klavirja. Pri desetih je začel še z učenjem kitare, najprej kot samouk, kasneje pa ga je pod svoje vajeti prevzel Eki Alilovski iz zasedbe Mary Rose.
Matic je nase prvič opozoril, ko je s pesmijo ‘005’ zmagal na mednarodnem Festivalu novih skladb FeNS.  Leta 2015 je izdal prvi album – »M«, v zadnjih letih pa na slovensko glasbeno sceno niza single, kot sta ‘Len dan’ in ‘Kje sva ostala’, Brez meja ter Nova stran.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si