Marko Hatlak BAND bo v soboto, 21. oktobra skupaj z gostoma

Vlatkom Stefanovskim in Tinkaro Kovač

nastopil v ljubljanskem Kinu Šiška.

Spoštovanim medijskim partnerjem se zahvaljujemo za podporo koncertu in vas pozivamo k akreditiranju na sobotni dogodek.

Pošljite sporočilo na naslov

alenka@marsmusic.si)

Na koncertu bo Marko Hatlak predstavil novosti iz prihajajočega albuma “Dreamcatcher” (”Lovilec sanj”) , seveda pa ne bodo manjkale tudi skladbe iz prvenca iz leta 2018 ”Ko ni noč in ni dan”.

Marko Hatlak BAND je projekt v katerem spoznamo harmonikarja v povsem novi luči. Umetnik se nam predstavlja kot harmonikar in kot pevec, obljublja pa nam nekaj povsem novega in svežega! Ob sebi je zbral vrhunske slovenske glasbenike, ki ga tudi sami inspirirajo s svojim delom, virtuoznostjo, ustvarjalnim poljem, iz katerega izhajajo, in pozitivnim nabojem. Navdih, ki ga Hatlak črpa pri Jamiroquaiju, Michaelu Jacksonu, Stevieju Wonderju, Philu Collinsu, Michaelu Camilu, Princeu in nežnih baladah velikanov rockovske glasbe, prevaja v energično, zabavno, ritmično, plesno in mladostno glasbo.

Marko Hatlak raziskuje glasbo s harmoniko. Prepričal nas je s številnimi uspešnimi in raznolikimi projekti – sodeloval pa je s priznanimi avtorji iz vseh vetrov – Joss Stone, Magnificom, Tommy Emmanuel, VlatkomStefanovskim, Stefanom Milenkovichem, Iztokom Mlakarjem

Marko Hatlak odkriva glasbo na svojevrsten način, ne obremenjuje se z žanrskimi oznakami, pomembna mu je strast in ‘naježena koža’ ob sami izvedbi. Po tem ključu tudi izbira glasbene goste in zasedbe, s katerimi nastopa. Njegovo ljubezen do glasbenega izraza začuti tudi občinstvo – vstopnice za njegove koncerte so vedno zelo iskane.

Odraščal je v Idriji, majhem kraju, ki ‘ne pozna bližnjic’. Pri šestih letih je že pričel pisati zgodbo v lokalni glasbeni šoli. Včasih je na ure harmonike prinesel tudi kitaro ali bobne. Po srednji glasbeni in baletni šoli je pot nadaljeval v Nemčiji, v Weimaru ter v Würzburgu, kjer je podiplomski študij zaključil pri slovitem profesorju Stefanu Hussongu. V več kot 15 letih aktivnega koncertiranja po Sloveniji ter na priznanih tujih odrih je kot solist in v sodelovanju s številnimi priznanimi izvajalci, zasedbami in orkestri zgradil svojevrsten in prepoznaven slog. Kot solist je igral z Moskovskim filharmoničnim orkestrom, z Jenskimi filharmonikis simfoniki RTV Slovenija, videli smo ga v zasedbah Terrafolk, Distango, Funtango, Tango Compás, Kapobanda.

V glasbi Marka Hatlaka je vsak izraz podčrtan s strastjo, to izkušnjo želi prenesti tudi na obiskovalce njegovih koncertov, ljudi želi začarati z glasbo.

Obeta se nam večer poln živahnih ritmov od latina, funka,rocka do popa, pripravite plesne čevlje!

 

www.dallas.si
shop.dallas.si