Münchenski komorni orkester

Christian Tetzlaff, solist na violini in vodja

DVORANA UNION

  1. februarja ob 19.30

V mesecu, v katerem slavimo svoj kulturni praznik, se tudi v Narodnem domu poklanjamo kulturi in umetnosti z vrhunskim koncertom. V okviru Orkestrskega cikla bomo 11. februarja v Dvorani Union gostili enega najbolj cenjenih in najzanimivejših glasbenikov današnjega časa, Christiana Tetzlaffa, ki ga lahko sicer ujamete na odrih najprestižnejših koncertnih dvoran in orkestrov od New Yorka do Tokia.

Na gostovanje, ki ga bomo v anale našega mesta zapisali z velikimi črkami, s Tetzlaffom prihaja Münchenski komorni orkester. Gre za enega tistih izvajalskih korpusov, ki svoj ugled gradijo ne le z edinstvenimi izvedbami, pri katerih glasba zaživi v vsej svoji čustveni nabitosti, temveč tudi z inovativnimi sporedi, ki gradijo na asociativnih povezavah med skladbami, skladatelji in obdobji, s čimer v koncertne dvorane prinašajo svežino in vznemirljivost nenavadnih kombinacij ter presenečenja, ki za vselej ostanejo v spominu.

V priponki najdete besedilo najave koncerta, fotografije pa so dostopne tukaj: http://dl.nd-mb.si/foto_Christian_Tetzlaff-Muenchenski_komorni_orkester_2.2.23/

Vljudno vabljeni!