Dan mladosti je postal praznik skupine Let 3 v prepolnem Kinu Šiška

Frekvenca ŠČ! energije je včeraj napolnila katedralo Kina Šiške – vsi obiskovalci so imeli enak cilj  – uživati v rock predstavi ene najbolj zabavnih skupin v regiji. Zbrani smo imeli kaj slišati in tudi videti – vrhunsko predstavo uigranega benda ter tudi odlično razpoloženo občinstvo, ki je v polni dvorani več kot dve uri dihalo z Letovci ter sodelovalo pri petju melodij, skandiranju, plesanju in odlični energiji, ki je vladala v dvorani. Slišali smo različne navdušene odzive obiskovalcev:
»toliko pozitivne energije že dolgo nisem dobil v svoje srce, in to je zdravilno.«

 

 

Reška skupina Let 3 na naših tleh že več kot 35 let spretno provocira in preizkuša naše meje – včeraj pa so oboževalci, ki skupino na koncertih spremljajo že več desetletij, zagotavljali, da smo bili priča vrhunskemu in edinstvenemu šovu odlično uigranih glasbenikov ter seveda vrhunskim zabavljačem občinstva.Tokrat se jim je na odru pridružila še štiričlanska brass sekcija, ki je z izvirnimi aranžmaji še dodatno vabila k plesu.

Letovci so si za prvo skladbo izbrali udarno Dramo, oblečeni so bili v smokinge. Občinstvo jih je pozdravilo z bučnim aplavzom in glasnim odobravanjem. Sledila je himna še iz obdobja skupine Termiti, Vjeran pas, kmalu nato še zabavna 999. Let 3 so leta 2000 na albumu Jedina izdali skladbo v slovenskem jeziku – Tazi Tazi – sicer priredbo ponarodele slovenske skladbe v originalni izvedbi Belih vran, Maček v žaklju – včeraj jo je občinstvo zelo lepo sprejelo. Po pesmih Dijete u vremenu, Pokvarena žena, Sokol in Omađijaj me, so sledili Izgubljeni ter še ena odlična odrska predstava, ki se je zlila s predstavo občinstva pod odrom.

Teren je bil pripravljen za prepoznavna hita Riječke pičke in Kurcem u čelo, občinstvo je ves čas glasno prepevalo in plesalo, ob Prljinem nagovoru pa je stekla obojestranska energija –  Letovci so zapustil oder ter se spustili v zaodrje – občinstvo pa je nadaljevalo z energično predstavo, na enem koncu dvorane smo slišali bučno skandiranje Kurcem u čelo, na drugem pa Riječke pičke, vse skupaj pa je bilo podloženo z glasnim topotanjem nog.

Na odru so se kmalu pojavili Letovci v MAMA ŠČ! opravah ter zbranim predstavili najbolj iskano skladbo v regiji. Nastop so nadaljevali v uniformah, sledilo je še več prepoznavnih pesmi – Ero s onog svijeta in Profesor Jakov. Svojih 15 minut je nato dobil basist Mrle s solo skladbami Srničica in Ciklama. Po zabavnih vložkih se mu je na odru pridružil celoten band, ki je zaigral še Nafto, ponovitev Drame ter za zaključek še odlično izvedbo pesmi Sam u vodi, ki je z lučjo in zvokom navdušila vse prisotne.

Let 3 so ljubljanskemu občinstvu znova dokazali, da obstaja tista neka Let 3 magija, ki med ljudi seje prvinsko ljubezen in dobro energijo, tudi na nekdanji dan mladosti ki je včeraj postal dan skupine Let 3 v ŠČiški.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si