Veseli me, da te lahko seznanim z mojim novim blogom o izgradnji mišične mase, ki ga najdeš na povezavi spodaj. Blog je namenjen predvsem ženskam, ki jih zanima, kako mišice rastejo in se oblikujejo, katera živila podpirajo izgradnjo mišične mase in kako trenirati s težo.

Izgrajene mišice so namreč pogoj za čvrsto telo in posledično manj ohlapne kože, vidnega celulita ter več energije in zadovoljstva ob pogledu v ogledalo.

Če nimamo dovolj mišične mase, lahko že enostavna dnevna opravila postajajo težja. Raziskave kažejo, da v enem desetletju izgubimo okoli 5 %. Do 60. leta v povprečju izgubimo okoli 10 do 20 % mišične mase, ki smo jo imeli na vrhuncu pri 20-ih. Do 80. leta je izgubimo že okoli 50 %.

Še bolj osupljivo je dejstvo, da lahko le manjši delež upada mišične mase s starostjo pripišemo dejanskim procesom staranja in blizu 75 % upada zmanjšani rabi! Če mišic ne obremenjujemo dovolj pogosto in intenzivno, se njihova masa in zmogljivost hitro zmanjšata.

romy_gasperin

🤩💪 Pridobitev mišic med drugim pomeni bolj čvrsto telo, vključujoč manj ohlapne kože, vidnega celulita in več zadovoljstva ob pogledu v ogledalo. 🙋‍♀️ Vabljene k branju novega bloga, da izveste, kako mišice rastejo in se oblikujejo, katera živila podpirajo izgradnjo mišične mase in kako trenirati s težo. 💚 ➡️ Blog je v celoti dostopen na: https://www.romystrong.si/blogs/news/dvigni-samozavest-in-energijo-izgradnja-misic-za-napeto-kozo-in-cvrsto-postavo #blog #knowledge #muscle #womenempowerment #strongwomen #knowledgeispower #musclemass #strongbody #health #healthylifestyle #romystrong #relyingonmyselfstrong #romystrongbrand

Zdrav človek običajno zaradi neaktivnosti najhitreje izgublja maso mišic spodnjih okončin (goleni, stegna), medenice in kolkov, sledijo mišice ledvenega dela hrbtenice. Zmanjša se tudi mišična vzdržljivost, kar pomeni, da se mišice hitreje utrudijo.

Da vplivaš na mišično maso, je treba vaditi z dodatnim bremenom (vaje z lastno težo, kettlebell utežmi, na TRX trakovih, z elastikami, na napravah, z enoročnimi utežmi itd.).

Za garantirano ohranjanje/pridobivanje mišic smo z ekipo med drugim pripravili tudi odlično strukturiran, jasen in pregleden 90-dnevni fitnes program, ki zajema kvalitetne prehranske načrte in priročnik z izobraževalnim gradivom. Omenjen program je zasnovan in podprt s strani strokovnjakov Janeza Logarja (mag. kineziologije, osebni trener in nutricionist) ter Denisa Zorca (dr. med., ortopedski kirurg), ki zagotavljata varnost in učinkovitost programa.

Vabljen/a k branju bloga, ki ti bo pomagal pri oblikovanju telesa in dvigu samozavesti.

Oglej si blog na spletni strani