Druga godba in Festival Lent bosta poskrbela za eno najbolj strastnih koncertnih poslastic tega trenutka.

Kamorkoli se obrnemo, brez etiopske glasbe ne gre. Bodisi ko gre za pevca Mahmouda Ahmeda, bodisi za kralja etiopskega jazza Mulatuja Astatkeja ali različnih izpeljank in združevanj kot npr. Getatchew Mekuria & The Ex, Ukandanz. In vse to smo že videli na slovenskih odrih. Za tokratno petkovo vroče plesno spogledovanje pa sta festivala Druga godba in Festival Lent združila moči ter našla eno najbolj strastnih koncertnih poslastic tega trenutka. Projekt KUTU se je rodil v Adis Abebi, kjer je odličen francoski jazzovski violinist Théo Ceccaldi spoznal simbiotska glasova etiopskih rock pevk Hewan Geberewold in Haleluye Tekletsadik. To, kar slišimo, ne more biti nič drugega kot rezultat hipnotičnih, hiperaktivnih etiopskih noči, kjer energija na odru vre v punkovski violini, kozmičnih klaviaturah, hipnotičnem basu, primitivnih tolkalih in neprekosljivih ženskih vokalih. KUTU je odgovor mlade generacije, ki je bogato glasbeno zapuščino z raketno hitrostjo odpeljala v sodobni globalni elektro trans.

Dress code: samo najnujnejše!

*Koncert je del cikla Jazz v Narodnem domu.


KUTU (ETH, FRA)

Hewan Gebrewold, Haleluya Tekletsadik, glas
Théo Ceccaldi, violina
Akemi Fujimori, klaviature
Valentin Ceccaldi, bas
Cyril Atef, bobni


OPOZORILO: na koncertu je uporabljen stroboskop.


Ste ljubitelji jazza in raziskovalci dobre glasbe? Ponujamo vam možnost nakupa kompleta vstopnic, kjer pri nakupu treh ali več vstopnic za različne koncerte JazzLenta in Jazz Podija na Minoritih – Odru Nove KBM prejmete 20% popust na celotno ceno vstopnic!

Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vam vsak večer* po končanem koncertu/predstavi velja tudi kot vstopnica na koncert z jam sessionom Lacha after jam na Minoritih. (*razen v nedeljo, 26. 6.)