Dare Kaurič, gonilna kreativa iz legendarne skupine Kingston, glasbeni kameleon, je včeraj popoldne v center mesta privabil glasbene prijatelje, ki so podprli izid novega albuma, ki ga je poimenoval Muzika za ples. Poleg glasbenih prijateljev in medijev je privabil tudi naključne mimoidoče, kar je bil tudi namen dogodka, da svojo glasbo predstavi ljudem na najbolj neposreden način ter tako vzpodbuja povezovanje in dobro voljo, kar je nenazadnje tudi cilj Muzike za ples.

Rdeča nit albuma so dueti, ki jih je Dare posnel z izvajalci, ki jih nadvse ceni, tako je v  goste povabil pisano druščino zvenečih pevskih imen, ki so se z veseljem odzvali njegovemu povabilu:

Davor Gobac (Psihomodo pop), New Swing Quartet, Tinkara Kovač, Zdenko Cotić – Coto, Tulio Furlanič, Anika Horvat, Manouche, Prifarski muzikanti, Klapa Karatel, Martina Majerle, Zlatko & Dean Dimme, Katarina Mala ter Fauš Dur.
Poleg Dareta, kot avtorja besedil, na albumu najdemo tudi priznane besedilopisce : Roka Lunačka, Drago Mislej – Mefa in Pera Lovšina.
Končno zvočno podobo skladb so zapakirali: njegov soborec iz legedarne skupine KuZle – maestro Iztok Turk, pa še Miha Gorše, Krešimir Tomec, Željko Mladenović in Dejan Dimec.

Nekatere od teh skladb ste že slišali: Muzika za ples, Greva punca v južne kraje, Božična (Vse, kar želim za božič, si ti), S prsti v marmeladi, Povozil me je čas (MMS 2019)..itd), nekaj pa je povsem novih.
Ob izidu plošče “Muzika za ples” pa se bo Dare v kratkem začel predstavljati s svojo novo zasedbo (kolikor mu bo sicer dopuščal čas, glede na polne termine s Kingstoni), s katero bo z novimi aranžmajskimi prijemi  in vrhunskim spremljevalnim bendom Tambura Team (bobni, kontrabas, brač, kitara in ženski spremljevalni vokal), ki ga na harmoniki dopolnjuje italijanski virtuoz Stefano Bambi, publiki s »soborci« ponudil skladbe, ki jih poznajo praktično vsi, le da so odete v nova glasbena oblačila… Malce oplemenitene, drugačne izvedbe njegovih avtorskih del od KuZl, Ritem planeta, Zablujene generacije, Atomik Harmonik, uspešnic skupine Kingston in seveda njegovih skladb iz samostojne kariere.

 

 

01. Muzika za ples (feat. Davor Gobac) (3.10)
02. Če ne pije (feat. Prifarski muzikanti) (
03. Greva punca v južne kraje (feat. Pero Lovšin) (3.27)
04. Mama, prihajam domov (feat. Zlatko & Dean Dimme) (3.26)
05. Sanjam (feat. Katarina mala) (3.26)
06. Stara pergola (feat. Manouche) (3.14)
07. Z besedami in prsti (feat. Tinkara Kovač)  (3.18)
08. S prsti v marmeladi (feat. Klapa Karatel) (3.21)
09. Kam je vsa ljubezen šla (feat. New Swing Quartet)  (3.18)
(D.Kaurič, / D.Kaurič, R.Lunaček / D.Kaurič, T.Kozlevčar)
10. Če me ljubiš (feat. Tulio Furlanič & Zdenko Cotič)  (3.30)
11. Naj ostane hrepenenje (feat. Anika Horvat) (3.40)
12. Čisto na dnu (feat. Fauš Dur) (3.36)
13. Koliba iz bambusa (feat. Martina Majerle) (4.17)
(D.Kaurič/ D.Kaurič / D.Kaurič, M.Gorše)

bonus;
14. Božična (Vse kar želim za božič, si ti)
15. Povozil me je čas

 

www.dallas.si
shop.dallas.si