Anja Rupel se vrača na glasbeno sceno z novo skladbo ‘Srce že ve’. Nova Anjina uspešnica napoveduje album novih verzij njenih največjih hitov, ki ga je ustvarila z Alešem Klinarjem in tonskim mojstrom Miho Goršetom  – tem pa so dodali tudi nekaj čisto novih skladb. Novemu koncertnemu programu boste lahko premierno prisluhnili v ljubljanskem SiTi Teatru BTC, v petek,  8. decembra ob 20h.
Še prej pa se odpravimo na sprehod po ulicah obalnega Trsta, tam je namreč Anja Rupel z ekipo nedavno snemala novi videospot.

Videospot ‘Srce že ve’ so pod taktirko režiserja Roka Breznika posneli v Trstu. “Izkoristili smo enega zadnjih letošnjih vročih večerov in spot posneli gverilsko, z majhno ekipo: režiser, asistentka in moja prijateljica, ki je pomagala pri oblačilih,” pove pevka, ki pri ustvarjanju očitno še vedno stavi na uporniško spontanost, iznajdljivost in naredi (skoraj) sam pristop. “Kadre in interierje smo iskali sproti, če nam je bilo kaj všeč, smo se ustavili in snemali … Ker je bil Trst poln ljudi, smo bili kar atrakcija in ko smo snemali pri vrtiljaku, ki so ga ravno zaprli, je bila lastnica tako prijazna, da je samo za nas prižgala lučke ...”
In zakaj je izbrala ravno Trst? “Ker sem hotela, da ima spot malo velemestnega pridiha in je bila Ljubljana že večkrat uporabljena v spotih. Najbližji lokaciji sta bili Zagreb ali Trst in odločila sem se za Trst, ki ga dobro poznam, saj je mamina sestra do smrti živela tam in smo jo redno obiskovali, poleg tega je moj oče eno leto igral v tržaški operni hiši. Skratka, Trst je navdušil tudi režiserja Roka in njegovo asistentko, ki pa sta ga obiskala prvič.”

Anja je sicer že leta 2020 presenetila javnost z nizom treh priredb v novi preobleki, ki bodo kmalu izšle na albumu,  tokrat pa se vrača s povsem novo skladbo. Glasbo zanjo je ustvaril Aleš Klinar, besedilo pa je napisala Anja. Skladba Srce že ve, je ljubezenska, kot pravi Anja, »pa tudi čisto življenjska, saj govori o tem, da marsikatero nesrečno izkušnjo, ali ljubezen, v življenju lahko  sčasoma  predelaš, preboliš in se ponovno postaviš na noge in živiš naprej…«

Anja Rupel se po večletnem premoru 8. 12. vrača na koncertne odre. Še prej pa bo pesem ‘Srce že ve’ napovedala album njenih osveženih hitov z nekaj novostmi. Koncertni program: nepozabne uspešnice Anje Rupel, Videosexa in par slovenskih  popevk.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si