Alejuandro Buendija, je pred leti objavil kritiško pohvaljen in z nagradami ovenčan album »Škrinja«.
Posnel je že videospote za skladbe  ‘Čepić’, ‘Kornjača’, ‘Gang Bang 2020’‘Dešperado’‘Dijagnoza’ in ‘D.O.O.’, zdaj pa Saša Antić, aka Alejuandro Buendija predstavlja še videospot za pesem »Blago«. Vizualna zgodba je preprosta in učinkovita, v ospredju pa so verzi, ki nam jih podaja skupaj s kolegom Ivanom Vukovićem aka Magellanom.

»Z velikim ponosom in zadovoljstvom vam predstavljam nov videospot za pesem »Blago«, ki je moja najljubša pesem na albumu. Ta pesem ima zame osebno zelo poseben pomen. Gre za sodelovanje z Magellanom, mojim velikim prijateljem in kolegom, ki mi že od nekdaj predstavlja izziv, skupaj tudi odkrivava nova umetniška in duhovna obzorja.

“Ponovo plovim, nema mira u luci, gavran na ramenu, trozubac u ruci…” – so verzi, ki že na samem začetku napovedujejo še eno trans žanrsko tematiko z izvrstno kombinacijo reperskega in pevskega dela ter s slojevito in bogato zvočno sliko, ki zahteva vsaj pet ali šest poslušanj, da ujamemo vse nianse njenega zvočnega razkošja,« je v svoji kritiki zapisal Zlatko Grall.

 

O ‘’Škrinji’’ so (med drugim) tudi napisali:

“Če bi bil album ‘Škrinja’ Saše Antića, oziroma njegovega alter ega Alejuandra Buendije, objavljen pred dvajsetimi leti, bi bil morda pozabljen ali cenzuriran. Cenzuriran ne bi bil (samo) zaradi preprostih besed v nekaterih pesmih – eksplicitno v singlu ´Gang Bang 2020´, ki je nor iskren igrokaz o današnjem stanju, temveč zaradi tematik, s katerimi se ukvarja neposredno, resnično in duhovito, hkrati pa tudi boleče komentira situacijo, v kateri smo se znašli.” – Hrvoje Horvat (Večernji list)

“Kolikor se zdi, da je “Škrinja” album z omejenim rokom trajanja in da pripada letu 2020, to ne drži zaradi pretakanja krize v leto 2021. Negotovost se nadaljuje, a ‘gang bang’ je vse močnejši v našem ‘balkanskem Sowetu’. Težko je posplošiti, ali smo se razpočili so konca, a nekaj je sigurno, namreč, da imamo soundtrack za trenutno psihično stanje. Pogledati moramo le v u “Škrinjo” Alejuandra Buendije.” – Zoran Stajčić (ravnododna.com)

Besedilo prinaša svojevrstno globino in kompleksnost, tokrat je to upodobitev potovanja po morju, sledijo borbe z nevihtami, srečanja z nepridipravi, kačami ter pošastmi, ki jih je Magellano mojstrsko povezal s še enim antologijskim verzom.

‘Blago’ je Sašin favorit na albumu, z verzi “gibam bubrezima” ter “udri jače manijače” pa se Buendija in Magellano poklanjata glasbenemu genialcu Dinu Dvorniku.

 

 

www.dallas.si
shop.dallas.si