Nemir, utrujenost, izgorelost, negotovost in želja po dobrem počutju, mar se nismo že vsi znašli tukaj? O tem na svojem pravkar objavljenjem prvencu govori in poje ZHIVA, novo ime in glas regionalne scene, izza katerega stoji umetnica Iva Pažin.

Album ‘’Preterujem’’, objavljen pri založbi Glitch Records, sestavlja devet avtorskih skladb in je zastavljen kot mozaik žanrov – od alternativnega popa do jazza, hip-hopa, drum’n’bassa do reggaeja.

2. novembra, na dan izida albuma, je ZHIVA s svojo zasedbo album premirno predstavila v beograjskem Kulturnem centru GRAD, koncertne promocije pa so se udeležili številni prijatelji, sodelavci in člani glasbene akademske skupnosti.

 

‘’Preterujem’’, ‘’Da se smejem’’, ‘’Sagorevam’’, ‘’Pola’’, ‘’Topljenje’’ – so nekateri od naslovov pesmi, za katerimi se skrivajo spevni, lahko zapomniljivi, a silni verzi, ki v intenzivni interakciji z zvokom odlično odražajo kako temačna, pa tudi optimistična stanja, ZHIVO prevzemajo pri vsakdanjem življenju in glasbenem ustvarjanju.

ZHIVA na svojem prvencu prinaša edinstven pogled raziskovanja osebnih izkušenj in iskanja rešitev v obdobju oblikovanja osebnosti ter čustvenega zorenja. Album ‘’Preterujem’’ je obenem platforma za dialog o pomembnih temah povezanih z duševnim zdravjem, saj predstavlja globoke zgodbe, ki osvetljujejo različne vidike čustvenega spektra. Album skozi različne žanre raziskuje teme, kot so negotovost, introspekcija, optimizem, izgorelost, depresivno razpoloženje ter tesnobnost.

Na albumu sodelujejo reper Bljuzga, ki je hkrati bobnar skupine, pevka Katarina Vukoman in saksofonist Mirza Sijerčić, ki s svojimi vložki bogatijo zvočno podobo albuma. Vsa besedila in glasbo podpisuje ZHIVA, v sodelovanju s Tihomirjem Radićem, bolj znanim kot Toshi Domaćin, producentom in aranžerjem albuma.

GLASBA IN BESEDILA: Iva Pažin

ARANŽMA IN PRODUKCIJA: Toshi Domaćin

 

Dario Terglav i Nikolina Tomljanović
”Osloni se na mene” – pop rock country v reškem stilu!
Dario je reški glasbenik, ki ga občinstvo na območju Istre in Kvarnerja zelo dobro pozna iz številnih lokalnih festivalov. Tokrat se v duetu s pevko Nikolino Tomljanović spogleduje s country rock slogom in predstavlja uglajeno pop skladbo, za katero je glasbo ter besedilo napisal Robert Pilepić, za aranžma pa je zaslužen Damjan Brnić. Nikolina se medtem mudi s snemanjem in objavo številnih duetov, 11. decembra namreč lahko pričakujemo izid atraktivnega albuma duetov “Karta za dvoje”. Na albumu bodo nastopila številna znana imena domače scene, kot so Neno Belan, Zoran Predin, Sandro Bastiančić, Tonka, Tina Vukov ter Darko Bakić. Na dan izida albuma Nikolina v Reki pripravlja posebno koncertno promocijo albuma s številnimi gosti.

Do skorajšnega izida albuma ‘’Karta za dvoje’’ uživajte v odličnem duetu, o katerem je Dario povedal: “Glasba je moja pot že mnoga leta, poleg družine, lahko rečem tudi moje življenje. Večinoma nastopam z drugimi, izdal sem pa tudi nekaj samostojnih singlov. Začutil sem, da je končno prišel čas, da se resneje posvetim založniškemu delu in se tako odločil, da posnamem album, kar je zmeraj bila moja neizpolnjena želja. Zelo sem ponosen in veseli me, da bo album izšel v sodelovanju z založbo Menart. Kot prvenec pesmi na albumu občinstvu predstavljam duet z Nikolino Tomljanović, ki je nastal povsem spontano. Pripravljal sem pop rock singel s country pridihom, ko je avtor pesmi predlagal, ker smo vztrajno iskali ‘tisto nekaj’ kar nam manjka, da bi to naredili v duetu. Takoj smo poklicali Nikolino, ki se je širša javnost spominja kot članice skupine Putokaz in ENI. V studiju smo z njeno interpretacijo in vokalom dobili tisti končni ‘feeling’, ki je odlično zaokrožil celotno pesem.

Sodelovanje je komentirala tudi Nikolina»Navdušena sem nad Darijevim trudom in predanostjo glasbi. Veselim se prvega sodelovanja tako z njim kot tudi s producentom Damjanom Brnićem. Z avtorjem Robertom Pilepićem sem sodelovala že prej, čudovit pečat pa je skladbi dodal tudi odličen violinist Marko First. Ideja videospota je bila vizualno slediti sporočilu pesmi – da se lahko vedno zaneseš na prave prijatelje in upamo, da bo občinstvo pesem sprejelo z enakim navdušenjem, s katerim smo jo ustvarili!«

www.dallas.si
shop.dallas.si