ČUDEŽ IZ SLOVENSKE BISTRICE USTVARIL NAJOBSEŽNEJŠE GLASBENO DELO NA SVETU

Vabimo vas na tiskovno konferenco, kjer boste izvedeli tudi kdaj bo delo objavljeno.

 

 

Vse pogosteje se zdi, da s(m)o slovenci kljub svoji majhnosti, neverjetno velikokrat v samem svetovnih dosežkov in tudi tokrat ni nič drugače. Tokrat na glasbenem področju. Našel se je nekdo, ki bo že kar s svojim debitantskim albumom prekosil vse.

U-Ros je napisal in posnel preko 500 skladb s čemer je ustvaril nekaj posebnega, fantastičnega in najverjetneje tudi neponovljivega. Ustvaril je najobsežnejše glasbeno delo na SVETU!!! Za primerjavo naj navedemo, da so Rolling Stones v svoji celotni karieri posneli »zgolj« 422 pesmi, U2 436The Beatles 213, itd.

U-Ros torej izdaja album, ki po obsegu presega celotne življenjske opuse izvajalcev, ki delujejo zelo dolgo, nekateri tudi več kot pol stoletja.

Marsikdo bi lahko tezi o najobsežnejšem glasbenem delu oporekal, saj se lahko v spletnih člankih najde mnogo kvantitativnih rekordov kot npr. najdaljši album, album z največ posnetki. Pa vendar se ti dosežki ne morejo primerjati z U-Rosovim. Najdaljši album je ustvaril računalnik in je zgolj naključen zvok, ki ga je izvedel računalniški algoritem. Ta album sploh ni bil posnet, temveč računalniško ustvarjen digitalni zapis, ki se v celoti ni zavrtel niti enkrat. Obstajajo še drugi rekordi izvajalcev, npr. taki, ki so na album uvrstili tudi 1000 posnetkov, vendar je njihovo povprečno trajanje 30 sekund.

U-Ros pa je ustvaril pravi album, s 500 skladbami, odpetimi in odigranimi parti, kjer je povprečno trajanje skladb preko treh minut. Z drugimi besedami U-Rosev album je šest krat obsežnejše delo od albuma s 1000 posnetki.

Pri tem je potrebno poudariti, da nobena izmed U-Rosevih skladb nima le enega parta (tracka), niti samo dva, temveč govorimo o pravih skladbah ustvarjenih, posnetih, odigranih in odpetih tekom več kot enega desetletja neprespanih noči in studijskih ur.

Predstavljamo vam U-Rosa; izrednega talenta, posebneža in ustvarjalnega fanatika, ki se ne more umiriti in ne more prenehati z ustvarjanjem. V Slovenski Bistrici živeči umetnik npr. obišče koncert v Ljubljani in se po koncertu vrne v domači studijo in do jutra napiše novo skladbo. U-Ros je multi-instrumentalist, ki mu ni tuje igranje na klavir, bas kitaro, kitaro, kot pevec, pa je štiri leta deloval v okviru opernega zbora SNG-Maribor.

Na spodnji povezavi lahko poslušate nekaj odlomkov skladb iz

U-Rosovega opusa.

Medley za pokušino

Dallas Records
Finžgarjeva 8
Ljubljana 1000
Slovenia

www.dallas.si
shop.dallas.si